Dr. Fauci Fox News'a karşı: Karşılaştırmanız hatalı ve yanıltıcı

ABD NIAID Direktörü Dr. Fauci dün akşam Laura Ingraham'ın sorularını yanıtladı
ABD NIAID Direktörü Dr. Fauci dün akşam Laura Ingraham'ın sorularını yanıtladı

ABD'li TV programı sunucusu Laura Ingraham dün akşam Fox News'ta NIAD Direktörü Dr. Anthony Fauci'yi ağırladı. Ingraham'ın Dr. Fauci'ye sorduğu sorular, röportaj öncesi dersini pek çalışmadığını gösterdi. Dr. Fauci'nin Ingraham'ın yanlışlarını düzelttiği anlar ülkede epey gündem oldu.

ABD Ulusal Alerjik ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci dün akşam Fox News'ta Laura Ingraham'ın konuğu oldu.

ABD medyasında viral haline gelen röportajda Ingraham'ın soruları ve Dr. Fauci'ninbunlara verdiği cevaplar gündeme oturdu.

'Şu an yaşadıklarımızla HIV/AIDS ve SARS'ı karşılaştırmak hatalı'

HIV/AIDS ile Covid-19 arasında bir benzetme yapan Ingraham, "HIV için aşımız yok ama hayat devam etti öyle değil mi? Yani normal hayata dönebilmemiz için aşı şart anlayışıyla başka şeylere yaklaşmadık öyle değil mi?" şeklinde bir soru sordu. Dr. Fauci ise şu sözlerle Ingraham'ın yanlışlarını düzeltti:

Hayır Laura ama HIV/AIDS tamamen farklı bir durum. HIV/AIDS için aşımız yok ama olağanüstü derecede etkili tedavi yöntemlerimiz var. SARS da tamamen farklı. SARS bir anda yok oldu ve aşı bulmamıza gerek kalmadı. Bence şu an yaşadığımızı HIV/AIDS veya SARS ile karşılaştırmanız biraz hatalı ve yanıltıcı.

'Bu tarz virüsler öyle yok olup gitmezler'

Laura Ingraham yine de SARS'ı örnek göstererek, "O zaman Covid-19 da yok olabilir, değil mi?" dedi.

Dr. Fauci bu kez SARS benzetmesini şu sözlerle düzeltmek zorunda kaldı:

Her şey yok olabilir Laura ama şunu söylemeliyim ki Covid-19'un bulaş oranı şu ana dek gördüğüm her şeyden çok daha farklı, daha önce görülmemiş bir durum. Yeni tip koronavirüs, bulaşma açısından olağanüstü derecede verimli bir virüs. Bu tarz virüsler öyle yok olup gitmezler.

Dr. Fauci kimdir?

  • Dr. Anthony Fauci 1987 yılından beri ABD Ulusal Alerjik ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsünün (NIAID) direktörlüğünü yapıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >