DSÖ ilk kez net konuştu: Koronavirüs yarasalardan bulaştı

DSÖ: Virüs hayvan pazarları nedeniyle yayıldı
DSÖ: Virüs hayvan pazarları nedeniyle yayıldı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüsün kaynağına dair yapılan tartışmalar hakkında ilk kez net ifadeler kullanarak, virüsün yarasalardan bulaştığını ve hayvan pazarının virüsün yayılmasında rol oynadığını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. DSÖ, Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüsün yarasalardan doğal yolla bulaştığını ancak Vuhan'da yer alan vahşi hayvan pazarının enfeksiyonun yayılmasında rolü olduğunu söyledi.

ABD'nin iddiası yalanlanmıştı

Daha önce ABD Başkanı Donald Trump, virüsün Vuhan'daki bir laboratuvarda ortaya çıktığını iddia etmiş ve elinde konuyla alakalı deliller olduğunu söylemişti. DSÖ ise ABD'nin bu iddialara yönelik hiçbir kanıt göstermediğini vurgulamıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da koronavirüsün Çin'deki bir laboratuvardan çıktığını iddia etmişti. Çarşamba günü Çin Kızılhaç Başkanı Chen Zhu,Çin'in salgın bitene kadar uluslararası uzmanların hiçbirini koronavirüsün kaynağını soruşturmak için ülkeye kabul etmeyeceklerini söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >