DSÖ: Koronavirüsün yeni merkezi ABD olabilir

Arşiv
Arşiv

Koronavirüsün Çin’de yayılma hızının azalmasıyla birlikte virüsün merkezi Avrupa olarak görülmeye başlamıştı. Dünya Sağlık Örgütü' virüsle ilgili yeni bir ihtimal ortaya attı. Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, koronavirüsün son 24 saat içindeki yayılma hızına bakıldığında yeni merkezinin ABD olması ihtimalinden bahsetti.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra Avrupa'da İtalya'da zirveye çıkan koronavirüsle ilgili son gelen veriler ışığında Dünya Sağlık Örgütü, virüsün yeni merkezinin ABD olabileceğini belirtti.

Arşiv
Arşiv

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyada 17 binden fazla insanın ölümüne neden olurken hastalığın bulaştığı insan sayısı da 400 bine yaklaştı.

“ABD salgının merkez üssü olabilir”

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris yaptığı açıklamada "ABD'de çok büyük hızlanma görülüyor. ABD'nin salgının merkez üssü olma potansiyeli var" diye konuştu. Harris, son 24 saat içinde vakaların yüzde 85'inin Avrupa ve ABD merkezli olduğunu bu vakaların yüzde 40'ının da ABD'den olduğunu belirterek "ABD'de çok büyük bir salgın var ve bunun yoğunluğu artacaktır" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

  • İlk olarak Çin’in Vuhan kentinde görüldü. Avrupa ülkelerinin geç tedbir almaması sonucu virüs Avrupa’nın tümüne yayıldı. Ölü sayısı Çin'de 3 bini geçerken İtalya'da 6 bini İspanya'da ise 2 bin 500'ü geçti. Vaka sayılarında ise Çin'de 81 binden fazla İtalya'da 63 binden fazla ABD'de ise 46 binden fazla vaka görüldü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >