DSÖ: Türkiye vaka sayılarını dengeye oturttu

Arşiv
Arşiv

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye'de çok erken aşamalarda uygulanmaya başlanan önlemler sayesinde vaka sayılarının dengeye oturmaya başladığını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs salgınında son durumu değerlendirdi. Salgının Türkiye'deki durumu konusunda temkinli iyimserlik içerisinde oldukları ve vaka sayılarının dengelenmeye başladığı belirtildi. Açıklama, WHO Avrupa Bölümü'nün bugün düzenlediği basın toplantısında yapıldı.

"Artış belli bir düzeyde devam ediyor"

WHO'nun Olay Yönetim Ekibi'nden Catherine Smallwood, BBC Türkçe'nin Türkiye'de Koronavirüs salgınının durumuyla ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

"Şu anda Türkiye'de vaka sayısının 100 bine yaklaştığını görüyoruz ve geçen hafta içerisinde vaka artış oranı da yaklaşık yüzde 47 oldu. Yani, belli bir düzeyde artışların halen sürdüğünü görüyoruz.

"Türkiye ile ilgili iyimserlik içindeyiz"

  • Ancak Türkiye'de çok erken aşamalarda uygulanmaya başlanan önlemler sayesinde genel eğilimde vaka sayıları azalmaya ya da dengeye oturmaya başladı. Genel olarak, Türkiye konusunda vaka sayılarının dengeye oturmasıyla birlikte temkinlik bir iyimserlik içerisindeyiz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >