Düğün işkencesinden korkup kayıplara karışan damat geri döndü

arşiv
arşiv

Manisa'nın Yuntdağı yöresine özgü "düğün işkencesi" geleneğinden korkarak kayıplara karışan damat evine geri döndü.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde Berivan Aksoy ile dünya evine giren Ferhat Balaban düğün sonrası sağdıçları tarafından kendisine yapılacak olan ‘düğün işkencesi’nden korkarak kayıplara karışmıştı. Damat Ferhat Balaban’ın evine geri döndüğü öğrenildi.

Manisa’nın Yunusemre ilçesi Yağcılar Mahallesi'nde "düğün işkencesi"nden korktuğu için kayıplara karışan ve daha sonra evine dönen 26 yaşındaki Ferhat Balaban, kendi başlattığı geleneğin kurbanı olduğunu anlattı.

Sağdıçların
Sağdıçların

"Düğün işkencesi"nin zorluklarında da bahseden Balaban şunları kaydetti:

"İlk önce ayakları çimento dolu tenekeye batırıp ardından ahırda koyunlarla yürütüyoruz. Daha sonra sokakta süründürüp soğuk su ile fırçalarla yıkıyoruz. Üzerlerine alçı boya ve un döküyoruz. Tüm bu uygulamaları geçtikten sonra hamama götürüp, yemek yedirip gelinle baş başa bırakıyoruz."

Gelini eve bıraktıktan sonra Menemen üzerinden İzmir'e kaçtıklarını belirten Balaban, "Düğün öncesi ben bunu sağdıçlarıma yapmıştım. Onların da bana yapacağını tahmin ettiğim için bir akrabamı ayarladım. Gelini eve getirdikten sonra arka bahçeden duvardan atlayıp kaçtım." diye konuştu.

Balaban, İzmir'de bir gece kaldıktan sonra evine döndüğünü ifade ederek şöyle devam etti:

"Beni bulamadıkları için aradan 24 saat geçtikten sonra evime geldim. Çünkü 24 saatten sonra bana bir şey yapamazlar o süre içerisinde bulsaydılar istedikleri gibi işkence uygulayabilirlerdi."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >