Dün deprem bugün sel: İzmir Belediyesi 'evden çıkmayın' uyarısında bulundu

İzmir'i sel vurdu
İzmir'i sel vurdu

Sağanak yağış İzmir'i vurdu. Kent merkezi, Aliağa, Foça ve Dikili'de şiddetli yağış sele neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması uyarısı yapıldı.

İzmir'de gece saatlerinde etkisini artıran yağış nedeniyle ana cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Birçok ilçede yollardaki su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı.

"Zorunlu olmadıkça evden çıkmayın"

Sabah saatlerinde ise kent merkezi ile Dikili Aliağa ve Foça'da şiddetli sağanak sele neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, olağanüstü yağışla adeta afete maruz kaldıklarını belirterek, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu. Soyer, "Çok şiddetli yağmurda Hacı Ahmet, Mehmetçik, Hıfzısıhha, Poligon, Gümüşpala, Yamanlar, Çitlenbik, Doğançay, Yahya derelerinde yer yer taşmalar var. Bu yüzden bazı cadde ve sokaklar olumsuz etkileniyor. Tüm ekiplerimiz görev başında. Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın" dedi.

Soyer, taşkınlar nedeniyle İZBAN, tramvay ve bazı hatlardaki otobüs seferlerinde de aksamalar yaşandığını söyledi.

İzmir Belediyesi 'sokağa çıkmayın' uyarısında bulundu
İzmir Belediyesi 'sokağa çıkmayın' uyarısında bulundu

Dolu araçlarda maddi hasara yol açtı

Gaziemir, Karabağlar ve Konak ilçelerinde dereler taştı. Bazı derelerin debisi yükseldi. Aliağa-Cuma Ovası arası çalışan banliyö treni saat 07.30'da durdu. Sağanak etkisini sürdürürken, itfaiye ve belediye ekipleri, su baskınlarının yaşandığı noktalarda tahliye çalışması başlattı. İtfaiye ekipleri de evlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi. Öte yandan Aliağa ilçesinde gece yarısı yağan dolu, park halindeki araçlarda maddi hasar meydana getirdi.

Araçlar su içinde kaldı
Araçlar su içinde kaldı

Dün sabaha depremle uyanmışlardı

  • İzmililer dün sabaha da 5.1 büyüklüğünde depremle uyanmıştı. 5.1'lik depremin ardından 4'ün üstünde çok sayıda sarsıntı kaydedilmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >