Dün sert düşüş görülmüştü: Döviz ve altında son durum

Arşiv
Arşiv

Dün gün içinde 18.43 liraya kadar çıkarak tarihi bir rekora imza atan dolar/TL, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamaların ardından 12.27 lira seviyelerine kadar geriledi. Bugüne yeniden yükselişle başlayan ve 13.50 liraya kadar çıkan dolar, daha sonra 11.50 lira seviyesinde dengelendi. Euro/TL de 12,97 civarında hareket ediyor.

Son dönemde rekor üstüne rekor kıran dolar, dün gün içinde 18.43 liraya kadar yükselmiş ancak akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TL mevduatıyla ilgili açıklaması sonrası 12,27 seviyelerine kadar gerilemişti.

Güne 13,50 civarında başlayan dolar/TL 11.50 seviyesine kadar geriledi. Kur 12,20 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL de 12,97 civarında hareket ediyor. Öte yandan dün 757 liraya kadar düşen gram altın 781 liradan işlem görüyor.

Dolar kuru dün akşam saatlerinde 18 liranın, euro ise 20 liranın üzerini görmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunulduğunu açıkladı.

  • Buna göre kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan tasarruf sahiplerine ödenecek ve bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak.

Böylece tasarruf sahiplerinin ellerindeki parayı TL'de tutmaları sağlanmaya çalışılacak.

Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası döviz kurlarında hızlı bir gerileme yaşandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >