Dünden bugüne: Pop müziğin Legerro Tenor sesi Burak Kut

Müziğin bebek yüzlü şarkıcısı olarak anılmaya başladığında henüz 21 yaşında toy bir delikanlıydı…

Benimle Oynama ile başlayan kariyeri Yaşandı Bitti ile devam edip sonrasında tiyatroya kadar ilerleten ve tam 23 yıldır devam eden müzik kariyerine birden fazla hit şarkı sığdıran Burak Kut'u dünden bugüne tüm sanat kariyeri üzerinden inceliyoruz.
Bugünkü Burak Kut olmadan önce

                                    Okul orkestrasıyla birlikte yaptığı çalışmalarla müzik kariyerine başladı. Şehremini Lisesinde devam eden eğitimini müzik derslerinin olmaması sebebiyle İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde devam ettirdi. Okulu 1.'lik  ile kazanan sanatçı burada flüt ve piyano eğitimi aldı. Okul korosunun solistliğini üstlendiği lise yıllarında gerek kendi okulu, gerekse Kabataş Erkek Lisesi adına katıldığı yarışmalarda 3 yıl üst üste birinci oldu. 20 yaşına geldiğinde oyunculuğa, 21 yaşında ise Hakan Peker ile çalışmaya başlayarak müzik kariyerine başladı.
Bugünkü Burak Kut olmadan önce Okul orkestrasıyla birlikte yaptığı çalışmalarla müzik kariyerine başladı. Şehremini Lisesinde devam eden eğitimini müzik derslerinin olmaması sebebiyle İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde devam ettirdi. Okulu 1.'lik ile kazanan sanatçı burada flüt ve piyano eğitimi aldı. Okul korosunun solistliğini üstlendiği lise yıllarında gerek kendi okulu, gerekse Kabataş Erkek Lisesi adına katıldığı yarışmalarda 3 yıl üst üste birinci oldu. 20 yaşına geldiğinde oyunculuğa, 21 yaşında ise Hakan Peker ile çalışmaya başlayarak müzik kariyerine başladı.
Üçüzler ile başlayan oyunculuk serüveni

                                    İlk oyunculuk deneyimi henüz 20 yaşında Üçüzler dizisiyle başlamış olsa da asıl hedefine 1 yıl sonra merhaba diyecekti. Pek az kişi tarafından hatırlanan bu yapımda Cihat Tamer'in 2.oğlunu oynuyordu.
Üçüzler ile başlayan oyunculuk serüveni İlk oyunculuk deneyimi henüz 20 yaşında Üçüzler dizisiyle başlamış olsa da asıl hedefine 1 yıl sonra merhaba diyecekti. Pek az kişi tarafından hatırlanan bu yapımda Cihat Tamer'in 2.oğlunu oynuyordu.
Yaratıcı yönüyle de dikkat çeken Burak Kut Pepe çizgi film karakterine düet de yapmış, arabesk parçayı rock müzik olarak da yorumlamıştır.
Yaratıcı yönüyle de dikkat çeken Burak Kut Pepe çizgi film karakterine düet de yapmış, arabesk parçayı rock müzik olarak da yorumlamıştır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >