Dünya 65'inci ve 91'inci saatte gelen mucizeleri konuşuyor

65'inci saatte gelen Ayda mucizesi ve 91'inci saatte gelen Elif mucizesi
65'inci saatte gelen Ayda mucizesi ve 91'inci saatte gelen Elif mucizesi

Ege Denizi'nde meydana gelen ve İzmir'de yıkıma yol açan şiddetli depremde yıkılan Bayraklı'daki Doğanlar Apartmanı'ndan 65 saat sonra kurtarılan üç yaşındaki Elif bebek, dünya basınında geniş yer buldu. Bugün de depremin 91'nci saatinde Rıza Bey Apartmanı'ndan kurtarılan Ayda bebek mucizesi manşetlerde yerini aldı.

İzmir'de Doğanlar Apartmanı ve Rıza Bey Apartmanı, kenti vuran 6.6 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından yıkıldı. Apartmanların yıkılmasından günler sonra ise peş peşe mucizeler yaşandı.

Rıza Bey Apartmanı'ndan 4 yaşındaki Ayda bebek, 91 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Uluslararası haber ajansları Reuters ve AP, Ayla bebek mucizesini son dakika olarak duyurdu.

Depremin ardından mucize kurtuluşlar dünya basınında geniş yer buldu. Associated Press ajansı, son dakika olarak duyurduğu haberi "4 yaşındaki kız çocuğu enkazdan canlı olarak kurtarıldı" başlığıyla duyurdu.

AP, haberde "Türkiye'nin kıyı kenti İzmir'deki Türk kurtarma ekipleri, Türkiye ve Yunanistan'ı vuran şiddetli depremden dört gün sonra, çöken bir apartmanın enkazından küçük bir kızı canlı çıkardı" ifadelerini kullandı.

Haberde, "Ayda Gezgin adlı kız, kurtarma görevlilerinin alkış ve tezahürat sesleri arasında, termal battaniyeye sarılmış bir şekilde ambulansa götürülürken görüldü" denildi.

Elif mucizesi

Depremden bir gün sonra, apartman enkazı altında kalan anne Seher Perinçek ile çocukları ikiz kardeşler Ezel ve Elzem enkazdan canlı çıkarıldı.

Aynı gün, ailenin bir diğer çocuğu Umut'un ise cansız bedenine ulaşıldı. Depremden 65 saat sonra ise ailenin en küçük çocuğu olan üç yaşındaki Elif bebek, enkazdan yaralı olarak kurtarıldı.

Elif bebeğin mucize kurtuluşu, dünya basınında da geniş yer buldu. İngiliz Daily Mail gazetesi, Elif Perinçek'in kurtarılma anlarına ve hikayesine geniş yer ayırdı.

Haberde, "Türkiye'nin kıyı kentinde meydana gelen ölümcül depremin enkazı altında üç gündür mahsur kalan üç yaşındaki bir kız, mucizevi bir şekilde hayatta kaldı" ifadeleri kullanıldı.

Haberde, Elif'i enkaz altından çıkaran kahraman itfaiyeci Muammer Çelik'in küçük kızı hareketsiz yatarken bulduğuna değinildi.

Muammer Çelik'in Elif'i sırt üstü yatar şekilde bulduğu anların anlatıldığı haberde, Çelik'in küçük kızın yüzündeki tozu temizlediği ifadesine yer verildi.

Elif bebeğin, gözlerini açarak itfaiyeci Muammer Çelik'in parmağını tuttuğu anlatıldı. Elif'in hastanede tedavi altında olduğu belirtildi.

Guardian gazetesi de "Ege Denizi'nde onlarca kişinin ölümüne yol açan şiddetli depremden yaklaşık üç gün sonra, Türkiye'nin batısındaki İzmir kentinde yıkılan bir binada üç yaşındaki bir kız çocuğu kurtarıldı" ifadeleri kullanıldı.

Haberde kurtarma ekiplerinin Elif Perinçek'i enkazdan çıkarıp sedyeyle ambulansa götürdüğü aktarıldı.

Guardian'ın haberinde, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun Twitter hesadından yaptığı "Allah'ım sana binlerce kez şükürler olsun. Doğanlar apartmanından Elif yavrumuzu da canlı olarak çıkardık" açıklamasına yer verildi.

Haberde ayrıca 14 yaşındaki İdil Şirin'in de 58 saat mahsur kaldıktan sonra Pazartesi günü enkazdan kaldırıldığı aktarıldı.

Haberde ayrıca 14 yaşındaki İdil Şirin'in de 58 saat mahsur kaldıktan sonra Pazartesi günü enkazdan kaldırıldığı aktarıldı. Haberde, "Folyo battaniyeye sarılmış minik bedeni, tozla kaplanmış yüzü ve saçlarıyla 3 yaşındaki bir kız, küçücük elini bir kurtarma görevlisinin eldivenli başparmağına doladı ve apaçık gözlerle yüzüne baktı" ifadeleri kullanıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >