Dünya basını Afrin Harekatını böyle gördü

Dünya basını Afrin Harekatını böyle gördü
Dünya basını Afrin Harekatını böyle gördü

Türkiye'nin başlattığı Afrin'deki 'Zeytin Dalı Operasyonu' tüm dünya tarafından ilgiyle takip ediliyor. Yabancı basının manşetlerini süsleyen operasyon hakkında, dünyanın önemli yayın kuruluşları "Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki YPG'nin kontrolünde olan Afrin'i bombalıyor." gibi başlıklar attı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de düzenlediği 'Zeytin Dalı Operasyonu'nun 3. gününde gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Türk basınının en önemli gündemi olan operasyon dünya basını tarafından da büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

The Guardian Gazetesi, "Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki YPG'nin kontrolünde olan Afrin'i bombalıyor" başlığıyla paylaştı.

'Türk savaş uçakları saldırıyor' diyen BBC, Suriye'nin kuzeyinde yeni bir cephe açıldığını belirterek, Afrin operasyonunu manşetten verdi.

Independent Gazetesi, Başbakan Binali Yıldırım'ın Bilecik'te yaptığı konuşmasına da yer vererek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'in bölgedeki teröristlerden arındırmaya çalıştığına değindi.

Gökyüzüne yükselen duman fotoğrafını ilk sayfasından veren CNN International, 'Türk jetleri vuruyor, askeri harekat başladı' başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı.

Time Dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kütahya'da yaptığı açıklamalara yer vererek, Afrin'deki operasyonu Türk jetlerinin bölgeyi vurmaya başlaması yönünde duyurdu.

Amerikan Washington Post gazetesi ise, Afrin operasyonu haberini 'Türkiye, ABD'nin desteklediği YPG militanlarına karşı hava saldırısı başlattı' diyerek verdi.

Alman basını nasıl gördü?

Afrin Harekatın'ın başlamasının ardından operasyon Alman basınına da yansıdı.

Die Welt gazetesi "Türkiye'nin Suriye'ye gerçekleştiği kara harekatı 'fiile' başlamıştır" başlığıyla verdiği haberde Erdoğan'ın Türk panzerleri ve ağır silahlarının yer aldığı ve Kürt yerleşim bölgesi Afrin'e yapılan operasyonu başlattığı yazıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >