Dünya iki Türk bilim insanını konuşuyor: Aşıyı bulunca keyiften çay demlemişler

Özlem Türeci ve eşi Uğur Şahin
Özlem Türeci ve eşi Uğur Şahin

ABD merkezli Pfizer ile geliştirdikleri koronavirüs aşısında yüzde 90 başarıya ulaştıklarını açıklayan Almanya merkezli BioNTech şirketinin kurucu ortağı olan Dr. Uğur Şahin, aşının test sonuçlarını evde çay demleyerek kutladıklarını belirtti.

Dünya koronavirüs aşısını geliştiren BioNTech'in kurucu ortakları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi konuşuyor. New York Times gazetesi iki milyarder bilim insanı olarak bahsettiği Şahin ve Türeci'nin yaşam hikayelerine yer verdi. New York Times'ta yer alan habere göre çift, aşının test sonuçlarını evde çay demleyerek kutladı. Bugünkü şirketlerinin değeri 21 milyar dolara ulaşan çiftin arabalarının olmadığı, işe yakın bir apartmanda oturarak şirketlerine bisikletle gidip geldikleri öğrenildi.

"Test sonuçlarını çay demleyerek kutladık"

New York Times gazetesinde yer alan haberde çiftin işe yakın bir apartman dairesinde yaşadığı, arabalarının olmadığı ve işe bisikletle gidip geldikleri belirtildi.

Şahin ve Türeci'nin aşı ile ilgili test sonuçlarını evlerinde öğrendikleri ve bu güzel haberi çay demleyerek kutladıkları öğrenildi.

En zengin 100 kişi arasında

BioNTech'in bugün piyasa değeri 20 milyar Euro olarak ifade ediliyor. Çift, Almanya'daki en zengin 100 kişi arasında gösteriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >