Dünya John Berger'e de kalmadı

"Görme Biçimleri" kitabıyla akıllara kazınan değerli isim John Berger 90 yaşında hayatını kaybetti.

Batılı kültür estetiğini eleştirdiği "Görme Biçimleri" isimli kitabıyla öne çıkan Booker Ödüllü İngiliz sanat eleştirmeni- yazar John Berger, 90 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü yazarın ölümünü Twitter'dan duyuran İngiliz oyuncu ve yazar Simon McBurney, "Dinleyici, şair, ressam, görücü. Rehberim. Filozof. Arkadaş. John Berger bu sabah bizi terk etti. Şimdi her yerdesin" ifadelerini kullandı. Berger, dünyanın en saygın edebiyat ödüllerinden biri olan Booker'ı 1972'de "G." isimli kitabıyla almış ve ödülünden aldığı paranın yarısını siyahilerin Siyah Panterler hareketine bağışlamıştı.

"G." ve "Görme Biçimleri"nin yanı sıra, "Yedinci Adam," "Düğüne," "Kıymetini Bil Her Şeyin," "Ve Yüzlerimiz," "Kalbim" ve "Fotoğraflar Kadar Kısa Ömürlü" gibi önemli eserlerin de sahibi olan Berger, çağın en etkili yazarlarından biri olarak gösteriliyordu.
John Berger kimdir?
5 Kasım 1926'da Londra'da doğan John Berger mesleki kariyerine ressam olarak başladı, birçok sergi verdi. Bunun yanısıra resim dersleri de veren John Berger en etkili sanat eleştirmenlerinden biri olarak tanınır.

John Berger, mesleki kariyerine ressam olarak başladı. 1940'lı yılların sonlarına doğru Londra'da birçok sergiye katıldı. 1948-1955 yılları arasında sanat eleştirmenliğinin yanı sıra, resim dersleri de verdi.

Senaryo yazarlığı ve belgesel yazarlığı da John Berger'in romancı kimliği de vardır. İlk romanı Zamanımızın Bir Ressamı (A Painter of our Time) 1958'de yayımlanmıştır.
John Berger kimdir? 5 Kasım 1926'da Londra'da doğan John Berger mesleki kariyerine ressam olarak başladı, birçok sergi verdi. Bunun yanısıra resim dersleri de veren John Berger en etkili sanat eleştirmenlerinden biri olarak tanınır. John Berger, mesleki kariyerine ressam olarak başladı. 1940'lı yılların sonlarına doğru Londra'da birçok sergiye katıldı. 1948-1955 yılları arasında sanat eleştirmenliğinin yanı sıra, resim dersleri de verdi. Senaryo yazarlığı ve belgesel yazarlığı da John Berger'in romancı kimliği de vardır. İlk romanı Zamanımızın Bir Ressamı (A Painter of our Time) 1958'de yayımlanmıştır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >