Dünya Sağlık Örgütü'nden açıklama: Koronavirüs laboratuvarda mı üretildi?

Çin’de koronavirüste dahil 1500 virüsün saklandığı laboratuvardan görüntüler basına sızdı
Çin’de koronavirüste dahil 1500 virüsün saklandığı laboratuvardan görüntüler basına sızdı

Dünya Sağlık Örgütü, dünyada 170 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüsün Çin'in Vuhan kentindeki bir laboratuvarda üretildiğine ilişkin iddialara yanıt verdi.

Dünya Sağlık Örgütü, ABD ve İngiliz medyalarında yer alan ve Covid-19 virüsünün Wuhan'daki Viroloji Enstitüsü laboratuvarından sızdığı iddialarına yanıt verdi.

Tüm kanıtlar hayvan kökenli olduğunu gösteriyor

Dünya Sağlık Örgütü, elde edilen tüm kanıtların COVID-19'un çıkış noktasının hayvan kökenli olduğunu gösterdiğinı ifade etti.

Laboratuvarda üretildiğine dair kanıt yok

Dünya Sağlık Örgütü, medyada yer alan virüsün laboratuvarda üretildiğine dair herhangi bir kanıt da bulunmadığını belirtti.

Ne olmuştu?

Amerikan medyası, Vuhan'daki laboratuvarda gerekli önlemlerin alınmadığını ve buradan muhtemel bir salgının ortaya çıkabileceğine dair ABD Dışişleri Bakanlığına Ocak ayında bir istihbarat geldiği bilgisini sızdırdı. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da o istihbarat bilgisiyle ilgili yaptığı açıklamada, bunların virüsün laboratuvardan yayıldığında dair doğrudan kanıt olmadığını ancak dikkate alınması gerektiğini belirtti. Bu tartışmalar alevlenirken Trump, Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) bu işin içine katarak, Çin'in DSÖ üzerinden dünyayı yanılttığını ve ülkesinin örgüte sağladığı bütçeyi keseceğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump'da yer alan iddiaları üst düzey birimlerle çok ciddi şekilde araştırdıklarını duyurmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >