Dünya tarihinde gizemi çözülememiş 4 esrarengiz olay

Uzun süre dünya gündemini meşgul eden ve bilimin açıklama getirmekte zorlandığı 4 gizemli olayı derledik. Bilimin bazı açıklamaları olsa da tartışmalar halen sürüyor

Gizemli, esrarengiz hikayelere bayılmayan yoktur. Herkes onları duymak, üstüne düşünmek ve kafa yormak ister. Gündelik hayatın sorunlarından uzaklaşmak isteyen bizler, çözülmemiş olaylara, ne olduğu belirlenemeyen cisimlere ve doğa üstü olaylara odaklanmaya bayılırız. İşte bilimin bazı açıklamaları olsa da halen tartışmaları süren 4 gizemli olay;
Arıların yok olması
Çok değil 3 4 sene öncesine kadar arılar esrarengiz bir şekilde yok oluyorlardı. Hatta dönemin Doctor Who gibi birçok dizisi bu temayı bölümlerinde işlemişti. Herkes acaba dünyanın sonu mu geliyor diye düşünmeye başlamıştı. 

Bilimin açıklaması: 2014'te, “koloni çöküşü bozukluğu” olarak bulunan bu durum, pestid sınıfı maddelerde artış olmasının sonucu olduğu ortaya çıktı. Yani, aslında bir tür zehir arıların sayısını azaltıyordu.
Arıların yok olması Çok değil 3 4 sene öncesine kadar arılar esrarengiz bir şekilde yok oluyorlardı. Hatta dönemin Doctor Who gibi birçok dizisi bu temayı bölümlerinde işlemişti. Herkes acaba dünyanın sonu mu geliyor diye düşünmeye başlamıştı. Bilimin açıklaması: 2014'te, “koloni çöküşü bozukluğu” olarak bulunan bu durum, pestid sınıfı maddelerde artış olmasının sonucu olduğu ortaya çıktı. Yani, aslında bir tür zehir arıların sayısını azaltıyordu.
Ceres Gezegeni'ndeki uzaylılar
2015 yılında NASA'nın uzay aracı Mars ve Jüpiter arasında bulunan Ceres Gezegeni'ne iniş yaptı ve bu görüntüleri yayınladı. Bu görüntülere göre uzaylıların burada üs kurmuş olabileceği düşünüldü.

Bilimin açıklaması: Bilim insanları bunun bir uzay üssü değil bir tuz tepesi olduğunu açıkladılar. Parlamasının sebebi ise güneş ışınlarını yansıtması.
Ceres Gezegeni'ndeki uzaylılar 2015 yılında NASA'nın uzay aracı Mars ve Jüpiter arasında bulunan Ceres Gezegeni'ne iniş yaptı ve bu görüntüleri yayınladı. Bu görüntülere göre uzaylıların burada üs kurmuş olabileceği düşünüldü. Bilimin açıklaması: Bilim insanları bunun bir uzay üssü değil bir tuz tepesi olduğunu açıkladılar. Parlamasının sebebi ise güneş ışınlarını yansıtması.
Marfa ışıkları
Sırrı çözülemeyen bu ışıklar Texsas'ta bulunan Marfa kasabasına ekonomik getiri de sağlıyor. Çünkü turistler bu ışıkları seyretmek için kasabayı ziyaret ediyor. 

Bilimin getirdiği açıklama: 4 gün boyunca ışıkları gözlemleyen bir Fizik öğrencisi sonunda o bölgeden Route 67 isimli otoyolun geçtiğini ve bu ışıkların da araba farları olduğunu açıkladı.
Marfa ışıkları Sırrı çözülemeyen bu ışıklar Texsas'ta bulunan Marfa kasabasına ekonomik getiri de sağlıyor. Çünkü turistler bu ışıkları seyretmek için kasabayı ziyaret ediyor. Bilimin getirdiği açıklama: 4 gün boyunca ışıkları gözlemleyen bir Fizik öğrencisi sonunda o bölgeden Route 67 isimli otoyolun geçtiğini ve bu ışıkların da araba farları olduğunu açıkladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >