Dünyaca ünlü aktörden Greta'ya sürpriz: Tesla'sını verdi

Arnold Schwarzenegger, Greta Thunberg'e Tesla Model 3 elektrikli aracı kullanması için gönderdi.
Arnold Schwarzenegger, Greta Thunberg'e Tesla Model 3 elektrikli aracı kullanması için gönderdi.

Dünyaca ünlü aktör ve Kaliforniya eski valisi olan Arnold Schwarzenegger, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmasıyla tüm dünyanın gündeminde olan 16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'e Tesla Model 3 elektrikli aracı kullanması için gönderdi. Thunberg, ünlü aktörün gönderdiği Tesla Model 3’ü ABD ve Kanada’da düzenlenecek bir dizi eyleme ulaşım için kullanacak.

Ünlü Hollywood yıldızı Arnold Schwarzenegger, bu ay ABD ve Kanada’da bir dizi önemli protestoya katılacak iklim değişikliği aktivisti Greta Thunberg’e Tesla Model 3 elektrikli araç verecek. New York’ta Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen İklim Zirvesi'ne katılan 16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, konuşmasıyla tüm dünyanın gündemine girmişti.

"ABD ve Kanada'da tamamen elektrikli seyehat edecek"

Tesla Model 3’ün Greta’ya verilmesine dair açıklamanın ardından Schwarzenegger’in sözcüsü Car and Driver dergisine açıklama yaptı. Schwarzenegger’in daha önce genç aktiviste herhangi bir ihtiyacına yardımcı olacağını söylediğini belirten sözcü, eski valinin yardımları sayesinde “Greta, ABD ve Kanada’da tamamen elektrikli seyahat edecek” dedi.

Greta Thunberg, geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler’de iklim değişikliği ile ilgili yaptığı ateşli konuşma ile gündeme damgasını vurmuştu.
Greta Thunberg, geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler’de iklim değişikliği ile ilgili yaptığı ateşli konuşma ile gündeme damgasını vurmuştu.
  • Schwarzenegger’in Greta Thunberg’e yardım edeceği haberi ortaya çıktıktan sonra, ünlü oyuncunun hangi elektrikli aracı Greta’ya vereceği sosyal medya kullanıcıları tarafından tartışılmıştı. İnsanlar Schwarzenegger’in kişisel favorisi olan elektrikli Hummer’ı Greta’ya ödünç vereceğini düşünmüştü. Sözcü, elektrikli Hummer’ın elde edilmesinin zor olacağı için Greta’ya Tesla Model 3 verileceğini açıkladı.

Protestolara giderken kullanacak

Thunberg, geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmanın ardından Montreal’de düzenlenecek iklim değişikliği protestosu için Kanada’ya doğru yola çıktı. Kanada’nın ardından ABD’de iklim değişikliği ile ilgili protestolar düzenlenecek. Greta Thunberg, bu protestolara ulaşmak için Schwarzenegger’in kendisine verdiği Tesla Model 3’ü kullanacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >