Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz'ün en acı günü

Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz'ün yine kendi gibi doktor babası Mustafa Öz hayatını kaybetti.
Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz'ün yine kendi gibi doktor babası Mustafa Öz hayatını kaybetti.

Amerika'da doktorluk kariyerini sürdüren ve yaptığı televizyon programlarıyla dünyaca tanınan başarılı doktor Mehmet Öz'ün babası Mustafa Öz, İstanbul'da tedavi gördüğü bir hastanede yaşamını yitirdi.

Mehmet Öz'ün kendisi gibi doktor babası Mustafa Öz, 94 yaşında hayata gözlerini yumdu. Mehmet Öz ABD televizyonlarında sağlık ve beslenme üzerine yaptığı televizyon programıyla tüm dünyada Dr. Oz olarak biliniyor. Kendi gibi doktor olan babası Mustafa Öz, Türkiye'de ve dünyada alanının en iyi kalp cerrahlarından birisi olarak anılıyordu.

Başarılı bir kalp cerrahı olan Mustafa Öz, 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Başarılı bir kalp cerrahı olan Mustafa Öz, 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.

3 Ekim 1925 tarihinde Konya Bozkır'da doğan Mustafa Öz, devlet parasız yatılı okullarında okuduktan sonra 1950 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini de burslu bitirdi.

Daha sonra kendi imkanlarıyla ABD'ye giden Öz, genel cerrah ve profesör unvanlarını kazandı.

ABD'de 54 yıl kaldıktan sonra Türkiye'ye dönen Öz, Bilim Üniversitesi Cerrahi Bilimler Dalı Başkanlığı yaptı.

Dr. Mehmet Öz, yarın Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek babası Mustafa Öz için yazdığı duygusal veda metnini Instagram hesabından takipçileriyle paylaştı.

Dr. Mehmet Öz, annesi Suna Hanım ve bugün hayata gözlerinin yuman babası Mustafa Öz.
Dr. Mehmet Öz, annesi Suna Hanım ve bugün hayata gözlerinin yuman babası Mustafa Öz.

''Babam hayatına dokunduğu herkesi değiştirirdi''

Dr. Öz Türkiye'nin kültür mirası Urfa Göbeklitepe'nin dünyaya tanıtımı için gönüllü olmuş ve buradan çalışmalar yürütmüştü.

Mustafa Öz kimdir?

“Mustafa Öz, 4 Ekim 1925'te Konya yakınlarındaki yoksul bir tarım köyü olan Bozkır'da doğdu. Yaşadığı çevrede hiç kimsenin, ülkesinde ise pek az insanın hayal bile edemediği başarıları elde etmesine rağmen, kalbi bu küçük köyü hiç terk etmedi. Gelecek nesillerin gelişimine katkıda bulunmak adına öğrenciler için inşa ettiği binalarla köyüne hep geri döndü."

“Mustafa, eğitiminin her aşamasında burs kazanmıştır; bu, eğitimi alamayan, gelecek vaat eden öğrencilere destek vermenin önemini güçlendirmektedir."

"1950 yılında iyi derecelerle Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdikten sonra, Mehmet'in doğduğu 1960 yılında, ABD'nin Cleveland eyaletinde ki Western Reserve Üniversitesine kabul edildi. Seval'in doğduğu 1961 yılında Atlanta’da Emory Üniversitesi'nde kardiyotorasik eğitimi alarak göğüs ve kalp damar başasistanlığı yaptı. Nazlım’ın doğduğu 1967 yılında Wilmington, Delaware’de diğer doktorları eğitmeye başladı."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >