ABD'yi yoğurtla tanıştıran Türk düğününde takı yerine bağış topladı

Çift İstanbul'da dünya evine girdi
Çift İstanbul'da dünya evine girdi

Amerika'nın en ünlü yoğurt markası olan Chobani'nin sahibi milyarder iş adamı Hamdi Ulukaya New York'ta evlendikten sonra ailesi ve akrabalarının katılması için İstanbul'da da bir düğün gerçekleştirdi. Fransız asıllı ABD vatandaşı olan Louise Vongerichten ile hayatlarını birleştirdi.

Çift daha öncesinde de kurdukları vakıflar ve yaptıkları yardımlarla ne kadar duyarlı olduklarını göstermişlerdi. Hamdi Ulukaya, Türkiye’deki girişimciliği desteklemek amacıyla kurduğu Hamdi Ulukaya Girişimi'ne (HUG) ek olarak, mülteciler için başlattığı Tent Vakfı ve göçmen istihdamına verdiği önemle tanınıyor.

Duyarlı çiftin düğünü de takdir topladı

İstanbul'da gerçekleştirilen düğüne davet ettikleri akraba ve yakınlarından alışılmışın dışında bir talepleri oldu. Gelin hanımın kurucusu olduğu ihtiyaç sahibi öğrenciler ve mültecilere yardım eden Food Dreams Vakfı için düğünde davetlilerden kendileri için takı takmaları yerine mülteciler ve öğrenciler için bağışta bulunmalarını istedi.

Düğünde toplanılan bağışların daha sonrasında aşçılık eğitimi almak isteyen gençler için kullanılacağını söylediler.

Chobani Yoğurtları ve Hamdi Ulukaya'nın başarı hikayesi

Yıllar önce Amerika’ya küçük bir sırt çantasıyla dil öğrenmek için giden Ulukaya, ilk fabrikasını babasının desteğiyle kurmuş. Babasının, onu ziyarete geldiği bir sırada “Burada hiç güzel peynir yok, bizimkileri getirip satsana” demesiyle başlamış aslında bu macera. Ve iki yıl içinde de tam anlamıyla oturtmuşlar bu ürünü. Tam peynir işi düzene oturmuşken de Chobani’yi kurmaya karar vermişler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >