Dünyaca ünlü iş adamının kızı ayağında kelepçeyle görüntülendi

Ren Zhengfei'nin kızı Meng Wanzhou evinden çıkarken kameralara yakalandı.
Ren Zhengfei'nin kızı Meng Wanzhou evinden çıkarken kameralara yakalandı.

Kanada'da mahkeme tarafından kefaletle ev hapsine alınan dünya devi Huawei'nin sahibi Ren Zhengfei'nin kızı Meng Wanzhou, Vancouver kentindeki duruşmasına gitmek için evinden çıkarken görüntülendi. Ev hapsinde olan Meng Wanzhou'nun ayak bileğindeki elektronik kelepçe dikkatleri çekti.

Huawei'nin sahibi Ren Zhengfei'nin kızı Meng Wanzhou'u evinden çıkarken kapısının önünde kameralara yakalandı. Meng Wanzhou, kalem etek ve bluzdan oluşan mor takımı ve simli stilettolarıyla, kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına gülümseyerek selam verdi. İlk dikkat çeken, ev hapsinde olan üst düzey yöneticinin ayak bileğindeki elektronik kelepçe oldu.

Wanzhou'nun ayağındaki kelepçe dikkatleri çekti.
Wanzhou'nun ayağındaki kelepçe dikkatleri çekti.

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını deldiği gerekçesiyle tutuklanmıştı

Huawei'in kurucusunun kızı ve Mali İşler Direktörü Wanzhou, mahkeme salonuna gitmek üzere kendisini bekleyen aracına yöneldi. Wanzhou, hakkındaki ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delme, yolsuzluk ve teknoloji hırsızlığı gibi suçlamalar nedeniyle Aralık ayında Kanada'da havaalanında aktarma sırasında gözaltına alınmıştı. Meng, ABD'nin iade talebi nedeniyle Kanada'da önce tutuklanmış, ardından 10 milyon Kanada doları kefaletle serbest kalmıştı.

Wanzhou basın mensuplarını görünce gülümseyerek selam verdi.
Wanzhou basın mensuplarını görünce gülümseyerek selam verdi.

Kanada hükümetine dava açmıştı

Meng, Kanada hükümetine, sınır kontrol ajansına ve emniyetine 'medeni haklarının ağır ihlâli' gerekçesiyle dava açmıştı.Dava gerekçesi olarak ise gözaltının "hukuksuz" ve "keyfi" olarak yapıldığı belirtilmişti. Üstelik yetkililerin "gözaltına alınmasının gerçek gerekçesini sakladıkları, avukatlarına erişimini ve sessiz kalma hakkını engelledikleri" ileri sürülmüştü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >