Dünyaca ünlü mobilya mağazasında "Karmaşık montaj" devri bitti! Mobilya kurulumu artık çok kolay

IKEA
IKEA

Dünyaca ünlü mobilya mağazasında alet edavat kullanmadan kurulum devri başladı. Mobilya montajı süresini şaşırtıcı ölçüde kısaltan ve alet kullanımı gerektirmeyen yeni "Wedge dowel" sistemi ile işiniz artık çok kolay!

IKEA'nın kimi zaman alışveriş ihtimalini dahi ortadan kaldıran mobilyalarının karmaşık montaj ritüeli, yapboz parçaları gibi kolayca birbirine tutturulan yeni mobilyalarla son buluyor. Yeni mobilyalarda kullanılacak sistemde, alet kullanımına da ihtiyaç kalmayacak.

Mobilya devi, "Wedge dowel" (takoz dübel) adını verdiği yeni bir tür birleştirme sistemi geliştirdi. Bu sistemde ahşap birer vida görünümündeki tırtıklı parçalar, karşılık gelen parçadaki yuvalarına geçirilerek sabitleniyor. Bu da montaj sırasında vidalara, cıvatalara, tornavidalara ve alyan anahtarı gibi araçlara duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.
Eşyaların ömrü uzayacak
IKEA tedarik müdürü Jesper Brodin, son dönemdeki bazı ürünlerinin klasik sökme ve yeniden takma sürecinden olumsuz etkilendiğini ve yıprandığını dürüstlükle kabul ediyor. 

Tutkal dahi gerektirmeyen yeni sistemle mobilyalar, yapısal bütünlüğünü kaybetmeden defalarca sökülüp yeniden birleştirilebiliyor. Bu anlamda yeni birleştirme yöntemi, IKEA'da son dönemde görülen kolay yıpranma sorununa da çözüm oluyor ve eşyaların ömrünü uzatıyor.
Eşyaların ömrü uzayacak IKEA tedarik müdürü Jesper Brodin, son dönemdeki bazı ürünlerinin klasik sökme ve yeniden takma sürecinden olumsuz etkilendiğini ve yıprandığını dürüstlükle kabul ediyor. Tutkal dahi gerektirmeyen yeni sistemle mobilyalar, yapısal bütünlüğünü kaybetmeden defalarca sökülüp yeniden birleştirilebiliyor. Bu anlamda yeni birleştirme yöntemi, IKEA'da son dönemde görülen kolay yıpranma sorununa da çözüm oluyor ve eşyaların ömrünü uzatıyor.
Yalnızca 3 dakikada!
Müşteriler çoğunlukla IKEA ürünlerinin birleştirme sürecini zaman alan ve sinir bozucu bir süreç olarak tanımlıyor.

Bu yeniliğin hayata geçirilmesinde de, bu geri bildirimlerin  etkisi büyük. Bu yenilikle ortaya çıkan birleştirme sürecini ise Brodin, “Mobilya parçalarını tıklatmak” olarak nitelendiriyor ve ekliyor: "Bir masanın parçalarını birleştirmem 24 dakikamı alıyordu ancak yeni sistemle onları tıklatmam sadece 3 dakikamı aldı.”.
Yalnızca 3 dakikada! Müşteriler çoğunlukla IKEA ürünlerinin birleştirme sürecini zaman alan ve sinir bozucu bir süreç olarak tanımlıyor. Bu yeniliğin hayata geçirilmesinde de, bu geri bildirimlerin etkisi büyük. Bu yenilikle ortaya çıkan birleştirme sürecini ise Brodin, “Mobilya parçalarını tıklatmak” olarak nitelendiriyor ve ekliyor: "Bir masanın parçalarını birleştirmem 24 dakikamı alıyordu ancak yeni sistemle onları tıklatmam sadece 3 dakikamı aldı.”.
Sistemin test edildiği "Stockholm dolap​"
IKEA, konsepti test etmek için 2014 yılında takoz dübelini ilk önce Regissor ve Stockholm dolapları aracılığı ile müşteriyle tanıştırdı. 
İstisna ürünler hariç tüm mobilyalarında bu sistemi uygulamaya geçirmeyi planlayan firmada, büyük boyutlu mobilyaların kesinlikle yeni birleştirme sistemiyle üretileceği planlanıyor.
Sistemin test edildiği "Stockholm dolap​" IKEA, konsepti test etmek için 2014 yılında takoz dübelini ilk önce Regissor ve Stockholm dolapları aracılığı ile müşteriyle tanıştırdı. İstisna ürünler hariç tüm mobilyalarında bu sistemi uygulamaya geçirmeyi planlayan firmada, büyük boyutlu mobilyaların kesinlikle yeni birleştirme sistemiyle üretileceği planlanıyor.
Lisabo masa
Tüm ürünlere takoz dübel sistemi uygulama kararının alınmasından ardından bu yeni sistemle üretilen ilk mobilya, Lisabo masa.
Lisabo masa Tüm ürünlere takoz dübel sistemi uygulama kararının alınmasından ardından bu yeni sistemle üretilen ilk mobilya, Lisabo masa.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >