Dünyada her 5 kişiden birinde risk var: KOAH ölüm listesinin 4. sırasında

Toplumda, 40 yaş üstü erişkinlerin yüzde 20'sinde KOAH rahatsızlığının görülüyor.
Toplumda, 40 yaş üstü erişkinlerin yüzde 20'sinde KOAH rahatsızlığının görülüyor.

Her yıl kasım ayının üçüncü haftasında farkındalık yaratmak amacıyla kutlanan "Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı" (KOAH), dünyada ölüm riski taşıyan hastalıklar arasında 4. sırada yer alıyor.

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı'nın ortaya çıkmasında en büyük etkenin sigaraya ait olduğunu söyleyen uzmanlar, 40 yaş üstü erişkinlerin yüzde 20'sinde KOAH rahatsızlığının görüldüğünü söylüyor.

Haydi, ilk adımı atın!

                                    
                                    Sizi öldürmesine izin vermeyin.
Haydi, ilk adımı atın! Sizi öldürmesine izin vermeyin.
Sağlıklı yaşamın anahtarı belli

                                    
                                    Hastalığı kontrol altına almak ve daha sağlıklı bir yaşam için anahtarlarınız belli. 
Doğru beslenme, doktor kontrolünde yapılacak düzenli bir egzersiz programı, düzenli uyku ve dumansız hava sahası.
Sağlıklı yaşamın anahtarı belli Hastalığı kontrol altına almak ve daha sağlıklı bir yaşam için anahtarlarınız belli. Doğru beslenme, doktor kontrolünde yapılacak düzenli bir egzersiz programı, düzenli uyku ve dumansız hava sahası.
Toplum bilinçlendirilmeli

                                    
                                    Türkiye'de 3-5 milyona yakın KOAH'lı hastanın, yalnızca 300-500 hastalığının farkında.
Toplum bilinçlendirilmeli Türkiye'de 3-5 milyona yakın KOAH'lı hastanın, yalnızca 300-500 hastalığının farkında.
Her 5 kişiden biri KOAH

                                    
                                    Türkiye'de yaşayan 40 yaş üstü her 5 kişiden biri KOAH olduğunu ve bu hastalardan sadece birinin doktora başvurmuş olduğunu söyleyen uzmanlar, erken teşhise ve doktor yardımına özellikle dikkat çekiyor.
Her 5 kişiden biri KOAH Türkiye'de yaşayan 40 yaş üstü her 5 kişiden biri KOAH olduğunu ve bu hastalardan sadece birinin doktora başvurmuş olduğunu söyleyen uzmanlar, erken teşhise ve doktor yardımına özellikle dikkat çekiyor.
Hareketsizlik de tetikliyor

                                    
                                    KOAH teşhisi, nefes ölçüm testleri ve solunum ölçümleriyle konulduğundan fiziksel aktivitelerin azalması da bu problem için bir risk faktörü oluşturuyor.
Hareketsizlik de tetikliyor KOAH teşhisi, nefes ölçüm testleri ve solunum ölçümleriyle konulduğundan fiziksel aktivitelerin azalması da bu problem için bir risk faktörü oluşturuyor.
Dumana maruz kalmak KOAH nedeni

                                    
                                    Sigara, nargile, puro, kimyasal gaz, dumanlı yerlerde çalışmak ve farklı birçok nedenden dumana maruz kalınması da KOAH'a sebep olabiliyor.
Dumana maruz kalmak KOAH nedeni Sigara, nargile, puro, kimyasal gaz, dumanlı yerlerde çalışmak ve farklı birçok nedenden dumana maruz kalınması da KOAH'a sebep olabiliyor.
"Dumansız Hava Sahası"

                                    
                                    Uzmanlar, bu yaygın hastalıktan korunmanın kişinin kendisinin elinde olduğunu söylüyor; ki bunun en büyük çözümü dumansız hava sahası.
"Dumansız Hava Sahası" Uzmanlar, bu yaygın hastalıktan korunmanın kişinin kendisinin elinde olduğunu söylüyor; ki bunun en büyük çözümü dumansız hava sahası.
Erken teşhis ile önlenebilir

                                    
                                    Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sık görülen KOAH, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Erken teşhis ve düzenli tedaviyle birlikte bu hastalığı yenmek oldukça kolay. Halkı KOAH konusunda bilgilendirmek, hem erken teşhise hem bu problemi kısa sürede aşmaya yardımcı olacaktır.
Erken teşhis ile önlenebilir Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sık görülen KOAH, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Erken teşhis ve düzenli tedaviyle birlikte bu hastalığı yenmek oldukça kolay. Halkı KOAH konusunda bilgilendirmek, hem erken teşhise hem bu problemi kısa sürede aşmaya yardımcı olacaktır.
En önemli belirtileri öksürük, balgam 

                                    
                                    Her yıl 3 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan, dünyada ölümler içerisinde 4. sırada yer alan KOAH hastalığının en önemli belirtileri öksürük, balgam ve nefes darlığı.
En önemli belirtileri öksürük, balgam Her yıl 3 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan, dünyada ölümler içerisinde 4. sırada yer alan KOAH hastalığının en önemli belirtileri öksürük, balgam ve nefes darlığı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >