Dünyada sahte ilaç alarmı: Her yıl bir milyon kişi hayatını kaybediyor

Dünyada sahte ilaç alarmı
Dünyada sahte ilaç alarmı

İlaç pazarının yüzde 10'undan fazlasının sahte ilaç piyasasının elinde olduğunu söyleyen Dünya Sağlık Örgütü sahte ilaçlar konusunda uyarıda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü, her yıl bir milyonu aşkın kişinin sahte ilaç nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan “Asla internet üzerinden ilaç alınmasın.” uyarısında bulundu.

Sahte ilaç tehlikesine karşı Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan dikkat çeken bir açıklama yaptı. Saydan, geçen haftalarda İzmir’de piyasaya sürülmek üzere olan binlerce sahte ilaç yakalandığını hatırlatarak, Türkiye’ye gelen sahte ve kaçak ilaçların başında zayıflama ilaçları, afrodizyak etkili ilaçlar, saç ürünleri ve hormon ilaçlarının olduğunu söyledi.

"İlacın doğru adresi eczanelerdir"

Hürriyet Gazetesine konuşan Saydan, şu ifadelere yer verdi:

  • "Eczanelerde ilaç olarak satılması gereken bu ürünlerin internet ortamında, sosyal medya ya da merdiven altı gibi yerlerde kontrolsüzce satılması, endişe verici boyutlara ulaştı. İlacın doğru adresi eczanelerdir.”

Sahte ve kaçak ilaçların en çok internet üzerinden satıldığına dikkat çekip, “Asla internet üzerinden ilaç alınmasın.” uyarısında bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >