Dünyada ve Türkiye'de ismi en çok aratılan ressamların haritası hazırlandı

Arşiv
Arşiv

COVID-19 salgını nedeniyle pek çok müze ve sanat galerisinin kapılarını kapatmak zorunda kalması birçok sanatseveri sevdiği sanatçıların eserlerini görüntülemek için internete yönlendirdi.

Design Boom'un haberine göre bunu göz önünde bulunduran Ken Bromley Art Supplies ekibi 2020'de Google'da en çok hangi ressamların arandığını ve pandemi sürecinde her ülkede hangi isimlerin popüler olduğunu ortaya çıkarmak istedi.

Araştırmacılar amaçlarını gerçekleştirmek için Google verilerini kullandı ve ardından tasarımcılar sonuçları gösteren 7 harita hazırladı. Verilere göre Leonardo Da Vinci 82 ülkede ismi en çok aratılan ressam olarak öne çıkarken Frida Kahlo, Vincent van Gogh gibi isimler de dünyanın bazı yerlerinde Google kullanıcılarının en çok merak ettiği ressamlar arasında yer alıyor.

Bununla birlikte çarpıcı duvar resimleriyle bilinen Britanyalı sanatçı Banksy, Rusya, Fransa, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde birinci sırada bulunuyor. Öte yandan Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun Türkiye, Yunanistan, Finlandiya, Danimarka, İspanya gibi ülkelerde ilk sırada bulunması dikkat çekti. Kahlo; Bolivya, Brezilya, Paraguay, Meksika ve ABD gibi Amerika kıtası ülkelerinde de ilk sırada yer alıyor.

Kahlo'nun yanı sıra bir başka kadın ressam Artemisia Gentileschi'nin de 23 farklı ülkede ilk sırada yer alması dikkat çekti. Gentileschi, 17. yüzyılda kadın ressamların henüz tam olarak kabul görmediği Floransa'da Accademia di Arte del Disegno'ya katılan ilk kadın ressam olmasıyla biliniyor.

Van Gogh ve Picasso da sırasıyla 24 ve 18 farklı ülkede birinci sırada yer alarak listede göze çarpan isimler arasında bulunuyor.

Frida Kahlo'nun bütün eserlerini incelemek için Frida Kahlo Foundation'ın oluşturduğu internet sitesi ziyaret edilebilir. Kahlo'nun hayatına dair farklı bakış açılarını incelemek için de "Dos Fridas", "Frida - Viva La Vida", "The Life and Times of Frida Kahlo", "Frida" gibi film ve belgesellere göz atılabilir.

Selma Hayek ve Alfred Molina'nın başrollerinde yer aldığı Frida filmi, Meksika'nın en ünlü ressamlarından biri olan Diego Rivera'yla uzun bir süre evli kalan Kahlo'nun Rivera'yla ilişkisini anlatıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >