Dünyanın en derin noktasından gelen esrarengiz sesler: Bilinmeyen bir canlı türü mü?

Pasifik Okyanusu'nda bulunan dünyanın en derin yeri Mariana Çukuru'nda daha önce hiç duyulmamış sesler kaydedildi. Bilinmeyen bir canlı türüne ait olabilir.

10bin 994 metre derinlikteki çukurda, henüz nedeni bilim insanları tarafından açıklanamayan gizemli bir ses kaydedildi. Hatfield Deniz Araştırmaları Merkezi'nde araştırmalarını sürdüren bilim insanları çukurun en derin bölgesine bir hidrofon (Su altında kullanılmak üzere hazırlanmış bir çeşit mikrofon) indirdi. Bu mikrofonca kaydedilen seslere Batı Pasifik Biotwang'ı adı verildi.

Balina olabilir
Sesin ne olabileceğine dair en büyük teori daha önce rastlanmamış ve o derinlikte yüzebilen bir balina türü olabileceği. 3.5 saniye kaydedilebilen ses hakkında araştırmaya katılan bilim insanlarından biri olan Sharon Nieukirk, "Düşük frekanslı inleme kısmı tipik balina sesi ancak sesin tamamı gerçekten eşsiz ve daha önce kaydedilmemiş türden. Bu derinliklere inebilen balina türü bilmiyoruz" ifadelerini kullandı. Nieukirk ve ekibinin yaptığı araştırmanın sonuçları Acoustical Society of America dergisinde yayımlandı. İşte kaydedilen o esrarengiz ses:


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >