Dünyanın en eski emojisi bulundu: 400 yıllık

En eski emoji bulundu.
En eski emoji bulundu.

Slovakya'da bulunan Trençin Arşiv Dairesi'nde bilinen en eski emojinin bulunduğu iddia edildi. 1635 tarihli bir belgede göze çarpan 'gülen surat' ifadesinin tarihteki ilk emoji olabileceği öne sürülüyor.

Slovakyalı ulusal arşiv yöneticilerinin bilinen en eski emojiyi buldukları iddia edildi. Trençin kasabasındaki arşiv belgeleri üzerinde keşfedilen gülen yüz emojisine benzer şeklin 17. yüzyıldan kalma ait olduğu belirtildi.




Sputnik'te yer alan habere göre; haberi duyuran Trençin Arşiv Dairesi Müdürü Peter Brindza, “1635 tarihli belgede noter Jan Ladislaides'in imzasının yanında gülen bir yüz bulduk" dedi. Sembol tam olarak mutlu bir yüze benzemese de, Brindza, Ladislaides'in ekonomik problemleri bulunmadığını ve imzaladığı belgeden memnun olduğunu söyledi. Söz konusu şeklin bugünkü emojilerin atası olduğu yönündeki iddialar karşısında temkinli konuşan Brindza,"Dünyanın veya Slovakya'nın en eski gülen yüzü mü bilmiyorum fakat Trençin bölgesindeki en eskilerden biri olduğu kesin" dedi.

Şimdiye kadar bilinen en eski gülen yüz figürü Robert Herrick'in 1648 tarihli 'To Fortune" isimli şirinde bulunmuştu. Fakat sonrasında bunun o dönemlerde kullanılan bir tipografi özelliği olduğu anlaşılmıştı.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >