Dünyanın en iyi ekrana sahip akıllı telefonu iPhone 12 Pro Max oldu

Apple iPhone 12 Pro Max
Apple iPhone 12 Pro Max

DisplayMate, yaptığı kapsamlı testler sonucunda ortaya çıkan raporları paylaştı ve iPhone 12 Pro Max'in şu anda piyasada olan en iyi ekrana sahip akıllı telefon olduğunu duyurdu.

Listede daha önce Samsung Galaxy Note 20 Ultra yer alıyordu. Ancak bundan böyle değerlendirmeden A+ sonucuyla çıkan iPhone 12 Pro listenin en tepesine yerleşti.

Akıllı telefonlar için yaptığı kapsamlı ekran testleriyle bilinen DisplayMate, birkaç ay önce şu andaki en iyi ekranlı akıllı telefonun GalaxyNote 20 Ultra olduğunu duyurmuştu. Ancak bunun üzerine iPhone 12 ailesinin piyasaya çıkmasıyla birlikte zirve değişti.

  • DisplayMate nedir? DisplayMate, her türlü ekran, monitör, mobil ekran, HDTV ve LDCD ekran için tüm ekran teknolojilerini optimize eden, test eden ve değerlendiren bir endüstri standardı olarak kabul ediliyor.
Dünyanın en iyi ekrana sahip akıllı telefonu olmasının arkasında birçok farklı ekran teknolojisi yer alıyor.

DisplayMate, yayınladığı kapsamlı raporlarla birlikte şu an piyasadaki en iyi ekrana sahip akıllı telefonun iPhone 12 Pro Max olduğunu duyurdu. Bununla birlikte iPhone 12 Pro Max'i A+ olarak sınıflandırdı.

iPhone 12 Pro Max'te 6.7 inç boyutunda Super Retina XDR OLED teknolojili bir ekran bulunuyor. Çözünnürlük ise 2778 x 1284 piksel.
iPhone 12 Pro Max'te 6.7 inç boyutunda Super Retina XDR OLED teknolojili bir ekran bulunuyor. Çözünnürlük ise 2778 x 1284 piksel.

Peki ama iPhone 12 Pro Max'in bu kadar yüksek bir puanla 'dünyanın en iyi ekrana sahip akıllı telefonu' olmasının arkasındaki unsur ne? Bu sorunun cevabı aslında kullanılan teknolojide yatıyor. iPhone 12 Pro Max'da, Super Retine XDROLED olarak isimlendirilen bir teknolojiye yer veriliyor.

Bu sayede akıllı telefon ekranı 1200 nitlik parlaklığa ulaşabiliyor. Ama bununla birlikte düşük yansıtma oranını da koruyor. Aynı zamanda yüksek kontrast, iPhone 11 Pro Max'e oranla %10 daha verimli yapısıyla birlikte telefon listenin ilk sırasına yerleşmiş durumda.

Elbette tüm bunlara ek olarak Apple'ın ekran teknolojilerini de listeye eklemek gerekiyor. True Tone ve Dolby Vision ilk ikisi. İrili ufaklı birçok farklı teknoloji de iPhone 12 Pro Max'in bu ödülünü almasında önemli rol oynuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >