Dünyanın en iyi otomobillerinden birine hazır olun: Audi Q8 görüntülendi!

AUDI Q8.
AUDI Q8.

Audi Q8, önümüzdeki sene içinde büyük bir ihtimalle Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtıma açılacak. BMW X6 ve aynı sınıftaki modellerle rekabet edecek olan coupe-SUV formundaki otomobil, Hindistan'da test aşamasında görüntülendi.

2018 yılında gerçekleştirilecek olan Cenevre Otomobil Fuarı'nda kullanıcıların beğenisine sunulacak olan Audi Q8, Hindistan'da test sürüşlerine başladı. Kamuflajlı bir şekilde görüntülere takılan coupe-SUV formundaki araç, üstünde herhangi bir rozet olmadan gözleme çıkarıldı. Şirket, Q8'i ilk olarak Detroit'teki 2017 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda konsept şeklinde ortaya çıkarmıştı.

Gözler önüne serilen ilk görsellerden anlaşıldığı kadarıyla, şık Matrix LED farlarla kuşatılmış aracın ön bölümünde geniş tek parçalı bir ızgara yer alıyor. Q8 bunların dışında eğimli tavan çizgisi ve yatık şekilde tasarlanmış ön cam tasarımıyla sportif bir duruş kazanmayı başarmış. Arka tarafında LED stop lambası ve bagaj kapağı boyunca LED şeritler göze çarpıyor. Üretim süreci tamamlandığında beş koltuklu biçimde sunulması bekleniyor.

3.0 TFSI altı silindirli motorla birlikte geliyor!

Aracın sahip olduğu motorun detayları henüz tam olarak netleşmese de Q8'in 3.0 TFSI altı silindirli bir motorla desteklenmesi bekleniyor. Sekiz vitesli bir otomatik şanzımanın bulunacağı bu motor, 469 beygir güç ve 700 Nm tork üretebilecek bir kapasiteye sahip.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >