Dünyanın en pahalı akvaryum balıkları

Derin su balıkları
Derin su balıkları

Güzellikleri ile göz kamaştıran akvaryum balıkların fiyatını görünce de gözleriniz kamaşacak eminiz

Dünya üzerinde bazı balıklar güzellikleri ve nadir oluşlarıyla koleksiyoncuların dikkatini çekmektedir. Görünümleriyle oldukça zarif ve güzel gözüken bahsettiğimiz akvaryum balıklarının fiyatları ise 1000 dolar ile 400 bin dolar arasında değişiklik göstermektedir. Bizler bu balıkları görebilmek için sadece resimler veya en fazla videoları izleyebiliyoruz. Akvaryum balığı koleksiyoncuları ise binlerce dolarlar ödeyerek bu balıkları koleksiyonlarına katıyorlar. Tabi bunları koleksiyonlarına katmak her zaman oldukça kolay olmuyor. Hükümet izni gereken balıklar bile mevcut içlerinde. Koleksiyoncu kişiler evlerinde tropikal doğadan kesitler görebilmek için ve bu balıkların güzelliklerinden ötürü binlerce dolara kıyabiliyorlar. İşte dünyanın en pahalı akvaryum balıkları…
Candy Basslet – 1000 dolar
Çoğunlukla Karayip'te Curacao adalarında bulunmaktadır. Zamanla fiyatında düşüş olacağı düşünülmektedir. Sebebi ise bu balık türünün üremeleri ile ilgili başarılı çalışmalar yapılmasıdır. Nadir bulunmasına rağmen bakılması oldukça kolay olan bir balık türüdür.
Candy Basslet – 1000 dolar Çoğunlukla Karayip'te Curacao adalarında bulunmaktadır. Zamanla fiyatında düşüş olacağı düşünülmektedir. Sebebi ise bu balık türünün üremeleri ile ilgili başarılı çalışmalar yapılmasıdır. Nadir bulunmasına rağmen bakılması oldukça kolay olan bir balık türüdür.
Clarion Angelfish – 2500 dolar
İsmini Meksika'daki adalardan birinden almıştır. Bu balık türü yaklaşık 40 yıldır koruma altındadır. Ve Meksika hükümetinden izin almadan bu balıklar yakalanamaz ve şahsi olarak tutulamaz.
Clarion Angelfish – 2500 dolar İsmini Meksika'daki adalardan birinden almıştır. Bu balık türü yaklaşık 40 yıldır koruma altındadır. Ve Meksika hükümetinden izin almadan bu balıklar yakalanamaz ve şahsi olarak tutulamaz.
Wrought Iron Butterflyfish – 2700 dolar
Japon denizlerinde bulunan bu balık siyah üzerine grimsi desenlerden dolayı kelebek balığı olarak adlandırılmaktadır aynı zamanda. Ve diğer kelebek balığı türleri arasında en dayanıklı olanıdır. Asyalı koleksiyoncular sayesinde Amerika'ya kadar getirilmiştir. Ve oldukça nadir bulunurlar.
Wrought Iron Butterflyfish – 2700 dolar Japon denizlerinde bulunan bu balık siyah üzerine grimsi desenlerden dolayı kelebek balığı olarak adlandırılmaktadır aynı zamanda. Ve diğer kelebek balığı türleri arasında en dayanıklı olanıdır. Asyalı koleksiyoncular sayesinde Amerika'ya kadar getirilmiştir. Ve oldukça nadir bulunurlar.
Neupten Grouper – 6000 dolar
Bu muhteşem renklere sahip bu balığa sahip olmak neredeyse imkansızdır. O kadar nadir bulunurlar ki koleksiyoncuların 6000 dolar ödemesinden zaten belli olmaktadır.
Neupten Grouper – 6000 dolar Bu muhteşem renklere sahip bu balığa sahip olmak neredeyse imkansızdır. O kadar nadir bulunurlar ki koleksiyoncuların 6000 dolar ödemesinden zaten belli olmaktadır.
Golden Basslet – 8000 dolar
Basslet grubunun en küçük üyesidir. Parlak altın rengine sahiptir. Oldukça dayanıklı olan bu balığı yakalayabilmek için özel üretilmiş dalgıç aletleri gereklidir. Ve oldukça da nadir olarak bulunurlar. Bu yüzden koleksiyoncuların gözüne girmiştir.
Golden Basslet – 8000 dolar Basslet grubunun en küçük üyesidir. Parlak altın rengine sahiptir. Oldukça dayanıklı olan bu balığı yakalayabilmek için özel üretilmiş dalgıç aletleri gereklidir. Ve oldukça da nadir olarak bulunurlar. Bu yüzden koleksiyoncuların gözüne girmiştir.
Bladefin Basslet – 10 bin dolar
İsmi sırtındaki bıçak gibi olan yüzgeçlerinden gelmektedir. Yaklaşık 4 cm boyunun olması ve derin denizlerde kaya aralarında yaşamasından dolayı dalgıçlar tarafından oldukça yakalaması zor bir balıktır. Bu yüzden de çok nadirdir. Nadir oluşu 10 bin dolar olan fiyatını göstermektedir.
Bladefin Basslet – 10 bin dolar İsmi sırtındaki bıçak gibi olan yüzgeçlerinden gelmektedir. Yaklaşık 4 cm boyunun olması ve derin denizlerde kaya aralarında yaşamasından dolayı dalgıçlar tarafından oldukça yakalaması zor bir balıktır. Bu yüzden de çok nadirdir. Nadir oluşu 10 bin dolar olan fiyatını göstermektedir.
Peppermint Angelfish – 30 bin dolar
Derin su balığıdır ve oldukça nadirdir. Egzotik bir balıktır ve göz kamaştırıcı renklere sahiptir.
Peppermint Angelfish – 30 bin dolar Derin su balığıdır ve oldukça nadirdir. Egzotik bir balıktır ve göz kamaştırıcı renklere sahiptir.
Freshwater Polka Dot Stingray – 100 bin dolar
Son yıllarda Tayvan'da sergilenmeye başlanmıştır. Biçimsiz kafası yüzünden avlanmakta güçlük çekiyor onun yerine kabuklu deniz hayvanlarını yiyebiliyor. Ve koleksiyoncular bu balığı elle beslemek zorunda kalıyorlar.
Freshwater Polka Dot Stingray – 100 bin dolar Son yıllarda Tayvan'da sergilenmeye başlanmıştır. Biçimsiz kafası yüzünden avlanmakta güçlük çekiyor onun yerine kabuklu deniz hayvanlarını yiyebiliyor. Ve koleksiyoncular bu balığı elle beslemek zorunda kalıyorlar.
Platinum Arowana – 400 bin dolar
Öylesine değerli bir balıktır ki olgunluğa ulaşmadan önce kimliğini doğrulamak ve yardım edebilmek için mikroçip takılmaktadır. Aslında farklı renklere sahip olan bu tür bir mutasyon sonucu platin rengine sahip olmuştur. 50 yıldan fazla yaşayabilecekleri söylenmektedir.
Platinum Arowana – 400 bin dolar Öylesine değerli bir balıktır ki olgunluğa ulaşmadan önce kimliğini doğrulamak ve yardım edebilmek için mikroçip takılmaktadır. Aslında farklı renklere sahip olan bu tür bir mutasyon sonucu platin rengine sahip olmuştur. 50 yıldan fazla yaşayabilecekleri söylenmektedir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >