Dünyanın en pahalı makam araçları

Dünyanın en pahallı makam araçları
Dünyanın en pahallı makam araçları

Makam aracı dediğimizde ilk aklımıza gelen güvenlik önlemleridir. İşte dünyanın en pahalı makam araçları

Konu arabaya geldiği zaman her birimiz asfaltları ağlatacak arabalar almak isteriz. Elbette gene de gücümüzün yettiği arabayı satın alırız. Ve ayağımızı yerden kestiği için şükrederiz. Evet, gücümüzün yettiği arabaları alırız fakat onları satın alırken de sahip oldukları özellikleri de göz önünde bulundururuz. Bize emniyetli bir yolculuk sunacak mı, yüksek hızlara ulaşabilecek mi ya da zorlu koşullar için tasarlanmış mı gibi özelliklere de bakmayı ihmal etmeyiz. Ülkemizde en dikkat çeken özellik ise yakıt durumu nasıldır sorusudur. Fakat birazdan söyleyeceğimiz makam araçlarında bunlardan çok daha fazlasını göreceksiniz. Güvenlik, eğlence, hız ve konfor standartları ile birbirinden lüks makam araçlarını derledik.
İngiltere Kraliçesi – Bentley State Limuzin
15 milyon doları fiyatı olan bu makam aracı 50. Yıl dönümü anısına Bentley marka lüks araç firması tarafından tasarlanmıştır. 90 derecelik açı ile açılabilen kapılarından, panoramik cam özelliği ile birçok ekstra özellik barındırmaktadır. Bunların yanı sıra en önemli özelliklerinden birisi yüksek güvenlik önlemleridir.
İngiltere Kraliçesi – Bentley State Limuzin 15 milyon doları fiyatı olan bu makam aracı 50. Yıl dönümü anısına Bentley marka lüks araç firması tarafından tasarlanmıştır. 90 derecelik açı ile açılabilen kapılarından, panoramik cam özelliği ile birçok ekstra özellik barındırmaktadır. Bunların yanı sıra en önemli özelliklerinden birisi yüksek güvenlik önlemleridir.
ABD – Cadillac One
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı dünyanın en zırhlı araçlarından biri olan Cadillac One ile yolculuk etmektedir. 1.5 milyon dolar fiyatı olan bu araç Generals Motors tarafından üretilmektedir. Bu muhteşem aracın içerisinde her yeni başkan geldiğinde onun kan grubundan olan kan ünitelerini taşıyan bir depo da bulunmaktadır. Karanlıkta yol almasını sağlayan gece görüşü özellikleri de bulunmaktadır.
ABD – Cadillac One Amerika Birleşik Devletleri Başkanı dünyanın en zırhlı araçlarından biri olan Cadillac One ile yolculuk etmektedir. 1.5 milyon dolar fiyatı olan bu araç Generals Motors tarafından üretilmektedir. Bu muhteşem aracın içerisinde her yeni başkan geldiğinde onun kan grubundan olan kan ünitelerini taşıyan bir depo da bulunmaktadır. Karanlıkta yol almasını sağlayan gece görüşü özellikleri de bulunmaktadır.
Çin – Hongqi Limuzin
Hongqi Limuzin Çin'deki en pahalı araç olma özelliğini taşımaktadır. Kelime anlamı 'Kızıl Bayrak' olan Hongqi, aynı isimli şirket tarafından üretilmektedir. 8 ileri şanzıman ve 381 beygir gücü üreten dört adet V8 motor bulundurmaktadır. Bu muhteşem araç 0'dan 100 kilometre hıza 8 saniye gibi bir zamanda ulaşabilmektedir. Ve 802 bin dolar fiyatına sahiptir.
Çin – Hongqi Limuzin Hongqi Limuzin Çin'deki en pahalı araç olma özelliğini taşımaktadır. Kelime anlamı 'Kızıl Bayrak' olan Hongqi, aynı isimli şirket tarafından üretilmektedir. 8 ileri şanzıman ve 381 beygir gücü üreten dört adet V8 motor bulundurmaktadır. Bu muhteşem araç 0'dan 100 kilometre hıza 8 saniye gibi bir zamanda ulaşabilmektedir. Ve 802 bin dolar fiyatına sahiptir.
Vatikan – Mercedes Benz M serisi
Papa Francis'in seyahat ettiği bu araç Mercedes tarafından özel olarak tasarlanmıştır. Halk arasında iken bir salyangozdan hızlı gitmeyen bu araç aslında 258 kilometre saatlik bir hıza da ulaşabilmektedir. Özel güvenlik önlemleri ile donatılan bu araç olası durumlarda zırhlı özelliği sayesinde tam koruma sağlamaktadır.
Vatikan – Mercedes Benz M serisi Papa Francis'in seyahat ettiği bu araç Mercedes tarafından özel olarak tasarlanmıştır. Halk arasında iken bir salyangozdan hızlı gitmeyen bu araç aslında 258 kilometre saatlik bir hıza da ulaşabilmektedir. Özel güvenlik önlemleri ile donatılan bu araç olası durumlarda zırhlı özelliği sayesinde tam koruma sağlamaktadır.
Tayland – Maybach 62 Limuzin
500 bin dolar fiyatı olan bu lüks makam aracı Tayland'da kullanılmaktadır. Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej ve ailesi tarafından tahsis edilen bu araç V12 motora sahip tam bir güç canavarıdır.
Tayland – Maybach 62 Limuzin 500 bin dolar fiyatı olan bu lüks makam aracı Tayland'da kullanılmaktadır. Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej ve ailesi tarafından tahsis edilen bu araç V12 motora sahip tam bir güç canavarıdır.
İngiltere – Jaguar XJ Sentinel
İngiltere Başbakanı'nın makam aracı olarak kullanılmaktadır. Özel olarak zırhlı bir hale getirilen bu aracın dış kısmında çelik plakalar, kevlar ve titanyumdan oluşturulmuş dış yüzey ve kurşun geçirmeyen polikarbon camlardan oluşmaktadır.
İngiltere – Jaguar XJ Sentinel İngiltere Başbakanı'nın makam aracı olarak kullanılmaktadır. Özel olarak zırhlı bir hale getirilen bu aracın dış kısmında çelik plakalar, kevlar ve titanyumdan oluşturulmuş dış yüzey ve kurşun geçirmeyen polikarbon camlardan oluşmaktadır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >