Dünyanın en tehlikeli kadın seri katili Amy Archer

Seri katil hemşire.
Seri katil hemşire.

Hem eşini hem de 50 hastayı zehirleyerek öldüren hemşire Amy Archer bu cinayetlerin ardından ciddi bir servete sahip oldu.

Tarih boyunca birçok seri katilden söz edilip durulur. Malumunuz bu katillerin neredeyse hepsi erkektir. Peki, hiç kadın seri katil yok mu? Elbette var… Bir kadının bu kadar cani olabileceğine inanamayacaksınız.
1873 doğumlu
Amy Archer, 1873 yılında Amerika'nın Connecticut Eyaleti'nde dünyaya geldi.
1873 doğumlu Amy Archer, 1873 yılında Amerika'nın Connecticut Eyaleti'nde dünyaya geldi.
Bakım hizmeti veriyorlardı
1902 yılında Amy Archer ve eşi James yaşlı insanlara bakmaya başladılar.
Bakım hizmeti veriyorlardı 1902 yılında Amy Archer ve eşi James yaşlı insanlara bakmaya başladılar.
Huzurevi açtı
Çift 1907'de kendi huzurevlerini açtılar.
Huzurevi açtı Çift 1907'de kendi huzurevlerini açtılar.
Eşini kaybetti
Tarihler 1910'u gösterdiğinde James vefat etti.
Eşini kaybetti Tarihler 1910'u gösterdiğinde James vefat etti.
Yeniden evlendi
Eşi ölen Amy Archer huzurevini işletmeye tek başına devam etti. 1913'te ise Amy Archer bölgenin zenginlerinden Michael Gilligan ile dünya evine girdi.
Yeniden evlendi Eşi ölen Amy Archer huzurevini işletmeye tek başına devam etti. 1913'te ise Amy Archer bölgenin zenginlerinden Michael Gilligan ile dünya evine girdi.
Tüm servetin sahibi oldu
Çok ilginçtir ki; Michael Gilligan bu evlilikten üç ay sonra vefat eder. Bu kadar da değil… Giligan ölmeden önce tüm mal varlığını yeni eşinin üzerine yapmıştır.
Tüm servetin sahibi oldu Çok ilginçtir ki; Michael Gilligan bu evlilikten üç ay sonra vefat eder. Bu kadar da değil… Giligan ölmeden önce tüm mal varlığını yeni eşinin üzerine yapmıştır.
Asla vazgeçmedi
Giligan'ın ölümüyle ciddi bir servetin sahibi olan Amy Archer, huzurevini işletmekten vazgeçmez.
Asla vazgeçmedi Giligan'ın ölümüyle ciddi bir servetin sahibi olan Amy Archer, huzurevini işletmekten vazgeçmez.
50 ölüm haberi peş peşe gelir
1913-1916 tarihleri arasında Amy Archer'in sahibi olduğu huzurevinde 50 yaşlı vefat eder.
50 ölüm haberi peş peşe gelir 1913-1916 tarihleri arasında Amy Archer'in sahibi olduğu huzurevinde 50 yaşlı vefat eder.
Hepsini zehirlemiş
Huzurevinde vefat edenlerin sayısı arttıkça ölenlerin yakınlarının talebi üzerine bir araştırma başlatılır. İnceleme sonucunda Amy Archer'in eşi ve 50 yaşlıyı arsenikle zehirleyerek öldürdüğü ortaya çıkar.
Hepsini zehirlemiş Huzurevinde vefat edenlerin sayısı arttıkça ölenlerin yakınlarının talebi üzerine bir araştırma başlatılır. İnceleme sonucunda Amy Archer'in eşi ve 50 yaşlıyı arsenikle zehirleyerek öldürdüğü ortaya çıkar.
Suçlu bulundu
Huzurevinde yapılan araştırmada çokça arsenik bulunur. En ilginci ise vefat eden hastaların ölümlerinden önce mal varlıklarını Amy Archer'e bırakmalarıydı. Toplanan tüm ipuçları birleştirildiğinde Amy Archer suçlu bulundu.
Suçlu bulundu Huzurevinde yapılan araştırmada çokça arsenik bulunur. En ilginci ise vefat eden hastaların ölümlerinden önce mal varlıklarını Amy Archer'e bırakmalarıydı. Toplanan tüm ipuçları birleştirildiğinde Amy Archer suçlu bulundu.
Ömür boyu hapis
Suçunu itiraf eden Amy Archer 1924 yılında ömür boyu hapis cezasını çarptırıldı. Ancak hapishaneye girdikten kısa bir süre sonra rahatsızlanan kadın bir akıl hastanesine nakledildi.
Ömür boyu hapis Suçunu itiraf eden Amy Archer 1924 yılında ömür boyu hapis cezasını çarptırıldı. Ancak hapishaneye girdikten kısa bir süre sonra rahatsızlanan kadın bir akıl hastanesine nakledildi.
Gerçekten hasta mıydı?
1962 yılında vefat eden Amy Archer ölümüne kadar söz konusu akıl hastanesinde yaşamıştır. Olayın üzerinden yıllar yılı geçti. Buna rağmen kadının gerçekten akıl hastası olup olmadığıyla ilgili net bir rapor bulunamadı.
Gerçekten hasta mıydı? 1962 yılında vefat eden Amy Archer ölümüne kadar söz konusu akıl hastanesinde yaşamıştır. Olayın üzerinden yıllar yılı geçti. Buna rağmen kadının gerçekten akıl hastası olup olmadığıyla ilgili net bir rapor bulunamadı.
Ölüm evi
Birçok yaşlının vefatına sahne olan huzurevi binası ise halen ayakta duruyor. 
(Kaynaklar: frostsnow.com ve viralnova.com)
Ölüm evi Birçok yaşlının vefatına sahne olan huzurevi binası ise halen ayakta duruyor. (Kaynaklar: frostsnow.com ve viralnova.com)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >