Dünyanın en uzun süre evli kalan çifti Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

80 yıldır evli olan 105 yaşındaki Charlotte ve 106 yaşındaki John
80 yıldır evli olan 105 yaşındaki Charlotte ve 106 yaşındaki John

105 yaşındaki Charlotte ve 106 yaşındaki John Henderson, 80 yıldır evli olmaları sebebiyle dünyanın en uzun süre evli kalan çifti özelliğini taşıyorlar. Henderson çifti hayattaki en yaşlı çift olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na da girdi.

ABD'de yaşayan dünyanın en yaşlı çifti olan John ve Charlotte Henderson, 80'inci evlilik yıl dönümlerini kutlayacak.

80 yıldır evliler

Washington Post gazetesinin haberine göre 80 yıldır evli olan 105 yaşındaki Charlotte ve 106 yaşındaki John dünyanın en uzun süreli evli çifti olma özelliğini taşıyor.

Çiftin gençlik fotoğrafı
Çiftin gençlik fotoğrafı

Rekor onların

Henderson çifti hayattaki en yaşlı çift olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na da girdi.Çift, 22 Aralık'ta 80'inci evlilik yıl dönümünü kutlayacak.

Euronews'te yer alan bilgilere göre; 80 yıllık evliliklerini kutlayacak çift, 1934'te Teksas Üniversitesi'nde tanışmışlar. O dönemde Charlotte öğretmen olmak için okurken, John ise okulun Amerikan futbol takımında savunma oyuncusuymuş. Birkaç yıllık flört döneminden sonra 1939'da tam da Amerika’yı sarsan Büyük Buhran sırasında evlenmişler.

Balayı için 7 dolar harcamışlar

Evlilikleri boyunca sıkıntılı zamanlardan da geçtiklerini anlatan John Henderson, o dönemde balayı için kısıtlı bir bütçeleri olduğunu ve sadece 7 Dolar harcadıklarını anlatıyor.

Mutlu ve sağlıklı yaşam evliliği güçlendiriyor

Çiftin evlilikleri kadar sağlıkları da oldukça iyi durumda. John aynı zamanda yaşayan en yaşlı Amerikan futbolcusu. Son 84 yıldır, her yıl en az bir Longhorn maçında oyuna çıkıyor. Çift, mutlu ve sağlıklı yaşamamanın evliliği güçlendirdiği görüşünde.

Uzun evliliğin sırrı

Jonh uzun evliliğin formülünü de vermeyi ihmal etmiyor; “Ölçülü bir hayat yaşa ve eşine iyi davran”.

  • Guinness Rekorlar Kitabı nedir?
  • Guinness Dünya Rekorları (İngilizce: Guinness World Records), 1955-2000 yıllarındaki adıyla Guinness Rekorlar Kitabı (İngilizce: The Guinness Book of Records), her yıl basılan ve hem insanlar tarafından kırılan hem de doğanın aşırılıklarının neden olduğu dünya rekorlarını barındıran bir referans kitabı. En çok satan kitap serisi dünya rekoruna sahiptir.

    Bu kitabın ilginç yanı ise 1950`lerde bir İrlanda barında yazılmış olmasıdır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >