Dünyanın en yetenekli drone pilotları TEKNOFEST'te bir araya geldi

 World Drone Cup'ta dünyanın en yetenekli pilotları bir araya geldi.
World Drone Cup'ta dünyanın en yetenekli pilotları bir araya geldi.

GZT ekibi olarak Albayrak Medya standında ekip olarak katılım gösterdiğimiz Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen World Drone Cup'ta dünyanın en yetenekli pilotları bir araya geldi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Atatürk Havalimanı'nda 5 gün boyunca devam edecek.

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen World Drone Cup'ta dünyanın en yetenekli pilotları bir araya geldi.

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ'nin yürütücülüğünü üstlendiği ve Drone Yarışçıları Spor Kulübü tarafından düzenlenen World Drone Cup'a, 37 ülkeden 64 pilot katıldı.

Atatürk Havalimanı'nda 5 gün sürecek World Drone Cup'ın ilk iki gününde yarışmacılar, parkuru tanımak için dörderli gruplar halinde deneme sürüşü yapacak.

Pilotlar, ilk 32'ye girebilmek için ise 3. ve 4. gün, kıyasıya mücadele edecek.

Zorlu parkur pilotları etkiledi

Drone Yarışçıları Spor Kulübü Başkanı Göksel Kervancı, yaptığı açıklamada, bu sene World Drone Cup'ın ikinci ayağını gerçekleştirdiklerini, geçen yıl İstanbul Havalimanı'nda TEKNOFEST İstanbul kapsamında bu etkinliği düzenlediklerini ve 27 ülkeden 64 sporcunun etkinliğe katıldığını söyledi.

Bu yıl, 37 ülkeden 64 sporcunun World Drone Cup'a katıldığını aktaran Kervancı, "Yarışma 5 gün sürecek. İlk iki gün sporcular deneme uçuşlarıyla yarış alanını tanıyacaklar.

Engelleri geçmeleriyle alakalı kendi stratejilerini geliştirecekler. 3. ve 4. gün sıralama turları olacak. 5. gün 32 pilota düşüreceğiz sayıyı, onlar da birinci olmak için kıyasıya yarışacak." dedi.

Kervancı, etkinliğe katılan sporcuların yalnızca birincilik için geldiğini, geçen yıl gördükleri coşkulu kalabalıktan çok etkilendiklerini, bu nedenle ödülü dahi önemsemediklerini dile getirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >