Dünyanın farklı ülkelerinde sinemada yenilen yiyecekler

Sinemaseverler
Sinemaseverler

Patlamış mısır, cips derken daha neler neler varmış aslında

Sinema kültürü birçok insan için oldukça değerli bir kültürdür. Bazı insanlar vardır ki vizyona giren her yeni filmi takip edip haftada en az 2-3 kez sinemaya giderler. Sinema salonlarında film izlerken en keyif aldığımız şey ise patlamış mısır yemektir. Böyle tuzlu tuzlu patlamış mısırlar film izlerken nasıl da bitiverirler hemen. Patlamış mısırın yanı sıra kola içmeyi de çok severiz. Bazen de patlamış mısır yerine cips yemeyi tercih ederiz. Evet, bizde durum böyle iken dünyanın farklı ülkelerinde bu durum ne kadar değişkenlik gösterebilir diyorsanız, gerçekten çok şaşıracağınız bilgiler paylaşacağız.
Yunanistan – Souvlaki
Bizim şiş kebabımızı andıran souvlaki geleneksel bir Yunan yemeğidir. Birçok yerde severek tüketilen souvlaki sinema salonlarında da keyifle yenilmektedir. Lakin açık hava sinemalarında tercih edilmektedir.
Yunanistan – Souvlaki Bizim şiş kebabımızı andıran souvlaki geleneksel bir Yunan yemeğidir. Birçok yerde severek tüketilen souvlaki sinema salonlarında da keyifle yenilmektedir. Lakin açık hava sinemalarında tercih edilmektedir.
Finlandiya – Jelibon
Finlandiya'da patlamış mısırı çok geride bırakmayı başarmış olan birbirinden farklı ve tatlı jelibonlar sinema salonlarında bolca tüketilen bir şekerlemedir. İnsanların birçoğu film izlemeye gittiklerinde büyük stantlardan rengârenk jelibonlardan alıp film boyunca bunları yemektedirler.
Finlandiya – Jelibon Finlandiya'da patlamış mısırı çok geride bırakmayı başarmış olan birbirinden farklı ve tatlı jelibonlar sinema salonlarında bolca tüketilen bir şekerlemedir. İnsanların birçoğu film izlemeye gittiklerinde büyük stantlardan rengârenk jelibonlardan alıp film boyunca bunları yemektedirler.
Hollanda – Tuzlu şekerler (Droplar)
Genel olarak meyan kökü ile hazırlanan bu tuzlu şekerlere Hollanda'da drop deniliyor. Eğer Hollanda'da yaşayan bir akrabanız varsa muhakkak drop getirmiştir tatile gelirken. Çok farklı bir tadının olduğunu, özellikle bizim ülkemizin damak zevkine pek uymadığını söyleyebiliriz. Ama Hollandalılar sinema keyiflerini bu şekerler ile kat be kat artırıyorlar.
Hollanda – Tuzlu şekerler (Droplar) Genel olarak meyan kökü ile hazırlanan bu tuzlu şekerlere Hollanda'da drop deniliyor. Eğer Hollanda'da yaşayan bir akrabanız varsa muhakkak drop getirmiştir tatile gelirken. Çok farklı bir tadının olduğunu, özellikle bizim ülkemizin damak zevkine pek uymadığını söyleyebiliriz. Ama Hollandalılar sinema keyiflerini bu şekerler ile kat be kat artırıyorlar.
Meksika – Tostilocos
Bizdeki halka tatlılar veya nohut pilavlar gibi Meksika'da da büyük bir öneme sahip olan Tostilocoslar vardır. Tortilla cipsinin üzerine tabi ki acı sos, salatalık, Meksika turpu, lime, barbunya ve fıstık konulmasıyla elde edilen bu sokak lezzeti Meksika'nın birçok yerinde de tüketilmektedir. Bunlar stadyumlar ve sinema salonlarıdır genellikle. Patlamış mısır yerine Tostilocos yemeyi tercih eden Meksikalılara buradan selam gönderiyoruz.
Meksika – Tostilocos Bizdeki halka tatlılar veya nohut pilavlar gibi Meksika'da da büyük bir öneme sahip olan Tostilocoslar vardır. Tortilla cipsinin üzerine tabi ki acı sos, salatalık, Meksika turpu, lime, barbunya ve fıstık konulmasıyla elde edilen bu sokak lezzeti Meksika'nın birçok yerinde de tüketilmektedir. Bunlar stadyumlar ve sinema salonlarıdır genellikle. Patlamış mısır yerine Tostilocos yemeyi tercih eden Meksikalılara buradan selam gönderiyoruz.
Çin - Kurutulmuş tuzlu erik
Tıpkı Meksika'nın ünlü sokak lezzeti Tostilocosu varsa Çin'in de kurutulmuş tuzlu eriği var. Çin'in birçok yerinde karşınıza çıkabilecek bu lezzetli yiyecek sinema salonlarında da bolca tüketilmektedir.
Çin - Kurutulmuş tuzlu erik Tıpkı Meksika'nın ünlü sokak lezzeti Tostilocosu varsa Çin'in de kurutulmuş tuzlu eriği var. Çin'in birçok yerinde karşınıza çıkabilecek bu lezzetli yiyecek sinema salonlarında da bolca tüketilmektedir.
Güney Kore – Kavrulmuş kestane
Güney Kore'nin sinema salonlarında yemeyi tercih ettiği kavrulmuş kestane soğuk kış aylarında bizim de tercih ettiğimiz yiyecek olabilir kesinlikle. Afiyetler olsun Güney Koreli dostlarımıza.
Güney Kore – Kavrulmuş kestane Güney Kore'nin sinema salonlarında yemeyi tercih ettiği kavrulmuş kestane soğuk kış aylarında bizim de tercih ettiğimiz yiyecek olabilir kesinlikle. Afiyetler olsun Güney Koreli dostlarımıza.
Hindistan - Samosa
Hindistan'ın geleneksel yemeği olan Samosa neredeyse tüm dünyanın da tanıdığı bir yiyecektir. İçerisinde genelde et olan bu yiyecek sinema salonlarında da en çok tercih edilen yiyeceklerden birisidir. Et dışında çeşitli sebzelerle de hazırlanabilen Samosa özel bir de sosla yenilmektedir.
Hindistan - Samosa Hindistan'ın geleneksel yemeği olan Samosa neredeyse tüm dünyanın da tanıdığı bir yiyecektir. İçerisinde genelde et olan bu yiyecek sinema salonlarında da en çok tercih edilen yiyeceklerden birisidir. Et dışında çeşitli sebzelerle de hazırlanabilen Samosa özel bir de sosla yenilmektedir.
Japonya – Kurutulmuş sardalya ve ançüez
Japonya'nın vazgeçilmezi olan deniz ürünleri burada da yerini göstermektedir. Sinema salonlarında dahi deniz ürünü tüketen Japonlar kurutulmuş sardalya ve ançüeze iriko adını vermektedirler.
Japonya – Kurutulmuş sardalya ve ançüez Japonya'nın vazgeçilmezi olan deniz ürünleri burada da yerini göstermektedir. Sinema salonlarında dahi deniz ürünü tüketen Japonlar kurutulmuş sardalya ve ançüeze iriko adını vermektedirler.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >