Dünyanın ilk otonom kargo teslimatı gerçekleşti

Sürücüler için büyük kolaylık sağlayacak otonom teknolojisi gün geçtikçe daha kullanışlı bir hal alıyor. Otto firmasıda bu alanda bir ilki gerçekleştirdi.

Otomobil sektöründe önemli bir ilerleme sağlayan otonom sürüş teknolojileri, gün geçtikçe popüler hale geliyor. Büyük firmalar tarafından sürekli olarak testleri yapılan otonom sürüşe sahip araçlar artık yollarda daha çok karşımıza çıkacak.

Sistemin otomobil ayağının lideri konumunda Tesla yer alıyor. Otonom sürüş sistemlerinin bir adım ötesinde ise şehirler arasın taşıma yapan kamyonlar olacak.



Bu tür araçlara da otonom sürüş kazandırmak isteyen şirketler, geliştirmelerine de devam ediyor. Şehirler arası taşımacılıkta bir devrim yaratacak bu daha önce boş yolda denenmiş ve başarılı olduğu görülmüştü. Ancak bu araç geçtiğimiz günlerde akan trafik içerisinde kullanıldı ve sonuç yine başarılı oldu.


Amerika'da Uber ortaklığıyla kurulan Otto isimli bir otonom sürüş geliştirme şirketi, dünyanın ilk otonom sürüşe sahip kamyonunu hayata geçirerek ilk teslimatın yapılmasını sağladı. Otonom olarak kargoyu götüren kamyon, bir fabrikadan aldığı yükü başarılı bir şekilde teslimat noktasına taşıdı. 195 km'lik yolu kendi başına giden kamyon tam not aldı.

Açıklama yapan Otto, sistemin halen daha geliştirildiğini ve şu an sadece otobanlarda bu sistemin çalıştığını belirtti.
Şirketin ileri dönük planları arasında da tamamen sürücüden bağımsız şekilde tüm yolculuğun otonom olarak gerçekleştirilmesi var.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >