Dünyanın ilk romanına ait olan kayıp sayfalar bulundu

Dünyanın ilk romanına ait sayfalar bulundu.
Dünyanın ilk romanına ait sayfalar bulundu.

Dünyanın ilk romanı olarak kabul edilen Genji'nin Hikayesi'nin kayıp sayfaları Tokyo'da bulundu. 11. yüzyılda Murasaki Shikibu tarafından yazılan roman 21,9 cm uzunluğunda ve 14,3 cm genişliğinde olduğu belirtildi.

Dünyanın ilk romanı olarak bilinen Genji Hikayesi isimli kitabın kayıp bölümleri bulundu. Japonya'da bir ulusal gazetenin yayınladığı habere göre kitap eski bir derebeyin soyundan gelen bir kişinin Tokyo'daki evinde bulundu.

Kitap bir prensin hikayesini anlatıyor

Genji Hikayesi 11. yüzyılda Murasaki Shikibu tarafından kaleme alınmış. Shikibu, bu kitabı kaleme aldığı dönemde Japon sarayında nedimeymiş.

  • Kitap, Genji adında bir prensin hikayesini anlatıyor. Genji, yazarla aynı isme sahip Murasaki adlı bir kadınla tanışıyor ve sonunda evleniyor.

Romanın kayıp sayfaları
Romanın kayıp sayfaları

Bulunan sayfaların gerçekliği onaylandı

Kitabın orijinal halinin yok olduğu düşünülüyor. Ancak bazı yazarlar tarafından kopyaları alınmış. Japon uzmanlar yeni bulunan el yazmasının gerçekliğini onayladı. Bulunan yeni sayfalarının kopyasını Japon şair Fujiwara no Teika çıkarmış ve bunların romana ait en eski versiyonlar olduğu belirtiliyor.

Kyoto İleri Bilimler Üniversitesi'nden profesör Junko Yamamoto yaptığı açıklamada, ''Teika'nın düzenlediği bu el yazması keşfinin araştırmacılara açık olacak olması çok önemli'' ifadelerini kullandı.

Kitaba dair bulunan el yazmalarının 21,9 cm uzunluğunda ve 14,3 cm genişliğinde olduğu belirlendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >