Dünya'ya benzer bir gezegen keşfedildi: Dünya dışı varlıkların yaşadığı düşünülüyor

150 milyon ışık yılı uzaklıkta olan gezegen yapısal olarak Dünya'ya çok benziyor. Nasa, iklimin yaşama elverişli olduğu düşünülen gezegende, araştırmalarını dünya dışı varlıklar üzerinde yoğunlaştıracak.

NASA'nın Hubble teleskobunu göndereceği Super-Earth K2-3d isimli gezegen dünyamızdan 150 milyon ışık yılı uzaklıkta. Gezegende hayat olabileceği düşünülüyor. Eğer hayat varsa uzaylıların burada yaşıyor olma ihtimali çok yüksek.

Bilim insanlarına göre, gezegende yaşam için gerekli olan tüm bileşenler mevcut. Gezegenin su, sıcaklık ve iklim bakımından dünya ile büyük benzerlikleri var. Hubble teleskobu ile gözlemlenecek olan gezegende uzaylıların yaşayıp yaşamadığı tespit edilecek.

Su, metan ve amonyak gibi moleküller aranacak
Bu gezegen aslında ilk olarak NASA'nın Kepler teleskobu ile tespit edildi. Ancak NASA 5 günlük araştırma için daha donanımlı olan Hubble teleskobunu gönderecek. Kaliforniya Teknoloji Üniversitesi'nden Dr. Björn Benneke; gezegende yaşamın işareti olarak hidrojeni bol bir atmosfer ve battaniyemsi bulut yapısının olmasını umuyor. Eğer Hubble teleskobu gezegende su, metan veya amonyak gibi moleküller tespit ederse, keşif tamamen bir uzaylı arayışına dönebilir. Dr. Benneke verdiği röportajda: "Eğer herhangi bir sinyal bulursak, oraya James Webb teleskobunu göndereceğiz ve oranın altını üstüne getirmeden, uzaylıları bulmadan geri dönmeyeceğiz" diyor.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >