Dünyaya yakın zamanda inşa edilecek 8 ilginç tasarımlı bina

Mimarlar el ele vererek dünyaya tuhaf tasarımlı binalar kazandırmaya devam ediyor.

Günümüzde yapılan bina tasarımları giderek daha fazla fantastikleşiyor. Yeni projelerin basit ama şık ve görkemli binaları insanın hayal gücünü zorluyor. Onlarca yıl önce yapılan fütüristik filmlerde gördüğümüz yapılara benzeyen binalar günden güne etrafımızda çoğalıyor. Bu binalar ise günümüz için son nokta olarak kabul edilebilir. Bakalım ileride daha nelerle karşılaşacağız.


Çin'e 200 metrelik orman yapılacak



Lakhta Center, St. Petersburg (Rusya)

                                    
                                    Gazprom isimli şirket tarafından yaptırılan 87 katlı bu bina bittiğinde 462 metre yüksekliğe sahip olacak. Aynı zamanda Lakhta Center Avrupa'nın ve Rusya'nın en uzun binası olarak tarihe geçecektir.
Lakhta Center, St. Petersburg (Rusya) Gazprom isimli şirket tarafından yaptırılan 87 katlı bu bina bittiğinde 462 metre yüksekliğe sahip olacak. Aynı zamanda Lakhta Center Avrupa'nın ve Rusya'nın en uzun binası olarak tarihe geçecektir.
Dubai Kuleleri

                                    
                                    Dubai'de yapılacak olan bu nefes kesen binalar Dubai'nin en çok konuşulan ve en çok ziyaret edilen binaları olacak gibi duruyor.
Dubai Kuleleri Dubai'de yapılacak olan bu nefes kesen binalar Dubai'nin en çok konuşulan ve en çok ziyaret edilen binaları olacak gibi duruyor.
Scaly Kulesi, Zhuhai (Çin)

                                    
                                    İki nehrin kesişme noktasında yükselecek bu kulenin uzunluğu 100 metre olacak. Farklı tasarımı ile görenleri büyüleyen bu bina alttan sıkılmış gibi duran tasarımıyla ilginç bir yapı olacakmış gibi duruyor.
Scaly Kulesi, Zhuhai (Çin) İki nehrin kesişme noktasında yükselecek bu kulenin uzunluğu 100 metre olacak. Farklı tasarımı ile görenleri büyüleyen bu bina alttan sıkılmış gibi duran tasarımıyla ilginç bir yapı olacakmış gibi duruyor.
The Dancing Dragons, Seul (Güney Kore)

                                    
                                    İki kule şeklinde yapılması planlanan bu binalardan bir tanesi 77 diğeri ise 88 katlı olacak. Binanın dış tasarımı olarak da ejderhaların sırtlarından ilham alındığı söylenebilir.
The Dancing Dragons, Seul (Güney Kore) İki kule şeklinde yapılması planlanan bu binalardan bir tanesi 77 diğeri ise 88 katlı olacak. Binanın dış tasarımı olarak da ejderhaların sırtlarından ilham alındığı söylenebilir.
The Endless City, Londra (İngiltere)

                                    
                                    Daha önceden yapılmamış en sıradışı projelerden birisi olan bu yapı İngiltere'nin başkentinde yükselecek. Çevreci olması amaçlanan bu binanın içinde ve etrafında birçok farklı türden bitkiler yer alacak. Parkların, bahçelerin de yoğunlukta olacağı bu kule başka çevreci projelerin de önünü açacak gibi duruyor.
The Endless City, Londra (İngiltere) Daha önceden yapılmamış en sıradışı projelerden birisi olan bu yapı İngiltere'nin başkentinde yükselecek. Çevreci olması amaçlanan bu binanın içinde ve etrafında birçok farklı türden bitkiler yer alacak. Parkların, bahçelerin de yoğunlukta olacağı bu kule başka çevreci projelerin de önünü açacak gibi duruyor.
Sonsuzluk Binası, Sidney (Avustralya)

                                    
                                    İçinde havuz, otel ve restoranların bulunacağı bu bina meşhur opera binasından sonra şehrin en ünlü yapısı olacağa benziyor.
Sonsuzluk Binası, Sidney (Avustralya) İçinde havuz, otel ve restoranların bulunacağı bu bina meşhur opera binasından sonra şehrin en ünlü yapısı olacağa benziyor.
Avrupa Spirali, Brüksel (Belçika)

                                    
                                    AB'nin merkezi olan Brüksel'de yükselecek tuhaf yapı Avrupa devletlerinin birlik ve beraberliğini simgeleyecek. Umarız mülteciler için buraya da dikenli tel çekmezler.
Avrupa Spirali, Brüksel (Belçika) AB'nin merkezi olan Brüksel'de yükselecek tuhaf yapı Avrupa devletlerinin birlik ve beraberliğini simgeleyecek. Umarız mülteciler için buraya da dikenli tel çekmezler.
Biyonik Kule, Abu Dabi (Birleşik Arap Emirlikleri)

                                    
                                    Bu gökdelenin tasarımında mimarların yanısıra biyologlar da bulunuyor. Bunun nedeni binanın yapımında ağaçların yapısı ve koruyucu mekanizmalarının da gözetilmesinden kaynaklanıyor.

 Kaynak: Bright Side
Biyonik Kule, Abu Dabi (Birleşik Arap Emirlikleri) Bu gökdelenin tasarımında mimarların yanısıra biyologlar da bulunuyor. Bunun nedeni binanın yapımında ağaçların yapısı ve koruyucu mekanizmalarının da gözetilmesinden kaynaklanıyor. Kaynak: Bright Side
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >