Dünyayı dehşete düşüren olay: İçi ceset dolu hayalet gemiler kıyıya vurdu

Cesetlerle dolu hayalet teknelerle ilgili yapılan soruşturmalar sonucunda karşılaşılan olayların gizemi şaşırttı.

Japonya kıyılarına vuran bazıları cesetlerle dolu, bazıları ise boş olan hayalet teknelerle ilgili yapılan soruşturmalar sonucunda ortaya şaşırtıcı olaylar çıktı.

İçleri çürümüş cesetlerle dolu 12'den fazla tekne, Japonya kıyılarına vurdu. Şimdiye kadar uzmanları şaşırtan ve neden olduğu anlaşılamayan bu gizemli olayların neden gerçekleştiğine dair bazı kanıtların bulunmuş olabileceği söyleniyor.

Japonya'nın batı tarafındaki Fukui şehri ve Hokkaido'daki tekneler tamamen boş bulundu. Japon sahil güvenliğine göre, 2014 yılında 60'dan fazla tekne kıyıya vurdu; 2015 yılında ise bu sayı biraz daha arttı.


Kuzey Kore'ye ait
Yapılan soruşturma sonucunda, bu teknelerin Kuzey Kore kökenli ve büyük çoğunluğunun balıkçı teknesi olduğu anlaşıldı. Botlardan birinin ise, yine Kuzey Kore'ye ait askeri bir bot olduğu tespit edildi. Uzmanlar, bu askeri teknede Kuzey Kore bayrağının bir parçasını buldular. Bu sayede geminin Kuzey Kore'ye ait olduğu anlaşıldı.
Kuzey Kore'ye ait Yapılan soruşturma sonucunda, bu teknelerin Kuzey Kore kökenli ve büyük çoğunluğunun balıkçı teknesi olduğu anlaşıldı. Botlardan birinin ise, yine Kuzey Kore'ye ait askeri bir bot olduğu tespit edildi. Uzmanlar, bu askeri teknede Kuzey Kore bayrağının bir parçasını buldular. Bu sayede geminin Kuzey Kore'ye ait olduğu anlaşıldı.
 Teknelerin sayısı kış aylarında artıyor 
Hayalet teknelerin sayısının kış aylarında artıyor olması, uzmanlar tarafından besinsizlik ve sert iklim koşullarına bağlanıyor. 
Bu olaylarla ilgili soruşturmaları yürüten uzmanların çoğu, insanların Kuzey Kore rejiminden kaçma girişimlerinin bu olaylara neden olduğunu düşünüyor. Fakat ülkeden kaçmak isteyen Kuzey Koreliler için kara yoluyla Güney Kore'ye erişmek çok daha kolayken deniz yoluyla yaklaşık 600 mil seyahat etmelerinin mantıklı olmadığını söyleyerek bu teoriyi desteklemeyenler de mevcut.
Teknelerin sayısı kış aylarında artıyor Hayalet teknelerin sayısının kış aylarında artıyor olması, uzmanlar tarafından besinsizlik ve sert iklim koşullarına bağlanıyor. Bu olaylarla ilgili soruşturmaları yürüten uzmanların çoğu, insanların Kuzey Kore rejiminden kaçma girişimlerinin bu olaylara neden olduğunu düşünüyor. Fakat ülkeden kaçmak isteyen Kuzey Koreliler için kara yoluyla Güney Kore'ye erişmek çok daha kolayken deniz yoluyla yaklaşık 600 mil seyahat etmelerinin mantıklı olmadığını söyleyerek bu teoriyi desteklemeyenler de mevcut.
Boş teknelerin nedeni açıklanamıyor
Aynı zamanda tekneler uzun yol için de uygun değiller; rahatlıkla rotalarını kaybedebilecekleri gibi, güçlü deniz akıntıları da hayati tehlikelere neden olabiliyor. Bu gerçeklerin farkında olmayan ve daha büyük balık yakalamak isteyen balıkçılar, teknelerini daha derin ve daha tehlikeli sulara götürebiliyorlar. İçleri ceset dolu gemilerin nedeni bu varsayımlarla açıklansa da, boş teknelerin nedeni hala açıklanamıyor.
Boş teknelerin nedeni açıklanamıyor Aynı zamanda tekneler uzun yol için de uygun değiller; rahatlıkla rotalarını kaybedebilecekleri gibi, güçlü deniz akıntıları da hayati tehlikelere neden olabiliyor. Bu gerçeklerin farkında olmayan ve daha büyük balık yakalamak isteyen balıkçılar, teknelerini daha derin ve daha tehlikeli sulara götürebiliyorlar. İçleri ceset dolu gemilerin nedeni bu varsayımlarla açıklansa da, boş teknelerin nedeni hala açıklanamıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >