e-Devlet'in en çok kullanılan uygulaması: SGK'ya 305 milyon başvuru yapıldı

SGK'ya 305 milyon başvuru yapıldı
SGK'ya 305 milyon başvuru yapıldı

e-Devlet Kapısı 2008 yılında hizmete açılarak 6 binden fazla hizmeti bünyesinde barındırdığını belirtti. Vatandaşların en çok kullandığı uygulamalar ise Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hizmetleri oldu. Geçen yıl e-Devlet üzerinden 305 milyon 718 bin kişinin SGK'ya başvuru yaptığı açıklandı.

Bilgi toplumu hedefiyle 18 Aralık 2008'de hizmete açılan e-Devlet Kapısı'nın içeriği her geçen gün genişliyor.

Bugün itibarıyla 858 kurum ve 6 bin 333 hizmeti bünyesinde barındıran e-Devlet Kapısı, 58 milyon 175 bin kullanıcıya ulaştı.

En fazla içerik sağlayan kurum SGK

Vatandaşlara kamu hizmetlerine kolay ulaşma imkanı sağlayan e-Devlet'te, en fazla içerik sağlayan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geliyor.

Hizmet verdiği toplam 581 uygulamadan 157'sini e-Devlet'e taşıyan kurumun, hizmetlerini e-Devlet'e taşıma oranı yüzde 27 oldu.

SGK'ya geçen yıl e-Devlet üzerinden 305 milyon 718 bin başvuru yapıldı.

En fazla başvurulan uygulamalar "SGK tescil ve hizmet dökümü/İşyeri unvan listesi", "4A hizmet dökümü", "Normal şartlarda ne zaman emekli olabilirim", "4A/4B iş göremezlik ödemesi görme" ve "GSS tescil ve prim borcu sorgulama" olarak sıralandı.

''Ne zaman emekli olabilirim''

Sistemde "Normal şartlarda ne zaman emekli olabilirim" bölümü, emekli olmak isteyen ya da emeklilik hayali kuran çalışanların başvuru kaynağı oldu. e-Devlet Kapısı üzerinden geçen yıl 73 milyon 615 bin kez bu bölüme giriş yapıldı.

Emeklilerin de yoğun kullandığı sistemde, 12 milyon 571 bin kez emekli aylık kesintilerine bakıldı.

Dijital dönüşüm hedefi doğrultusunda e-Devlet üzerindeki uygulamalarını artıran SGK, bu yıl "SGK Rehberlik Randevu Sistemi", "6183 Elektronik Satış Uygulaması" ve "WOMEN UP Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"ni de e-Devlet'e dahil edecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >