e-Devletten iki yeni hizmet: Depremzedelere yardımı kolaylaştırıyor

E-Devlet - Arşiv
E-Devlet - Arşiv

e-Devlet, deprem bölgesine yardımların ulaştırılmasını kolaylaştırmak için iki yeni hizmetin kullanıma açıldığını duyurdu. Depremzedeler için kan bağışı ve nakdi yardım yapacak vatandaşlara yönelik iki yeni hizmet e-Devlet Kapısı'nda kullanıma açıldı. Bu sayede en yakın kan bağış merkezi e-Devlet'ten görülebilecek ve kredi kartıyla bağış yapılabilecek.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken vatandaşlar da imkanlarını seferber etti.

Kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları, yapılacak yardımları organize etmek üzere çalışmalar yürütüyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofiside depremzedelere yardım ulaştırmak ve bağış yapmak isteyen vatandaşlara güvenli yöntemler sunmak amacıyla e-Devlet Kapısı'nda iki yeni dijital hizmet geliştirdi.

En Yakın Bağış Merkezi Görülebilecek

Bunlardan ilki, depremden zarar gören vatandaşlara kan vermek isteyenlere yardımcı olacak. Kan bağışçıları, en yakın kan bağış merkezini e-Devlet Kapısı üzerinden öğrenebilecek.

Türk Kızılay'ın e-Devlet Kapısı'ndaki 'En Yakın Kan Bağış Merkezi' hizmetiyle en yakın noktada bulunan merkeze ait adres, telefon ve çalışma saati bilgileri harita üzerinden görüntülenebilecek. Ayrıca haritadan seçilen kan bağış noktasına yol tarifi de alınabilecek.

Kredi Kartıyla Bağış İmkanı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin ikinci hizmetiyle de nakdi bağışların güvenli bir şekilde depremzedelere ulaştırılması hedefleniyor.

Vatandaşlar, AFAD'a ve Türk Kızılay'a ait iki ayrı 'Deprem Bağış Kampanyası' hizmetiyle kredi kartlarını kullanarak e-Devlet Kapısı üzerinden bağışta bulunabilecek. e-Devlet Kapısı, bağış yapmak isteyenlere, ödeme aşamasında üç boyutlu güvenlik sistemi (3D Secure) koruması da sağlayacak.

Nereden Ulaşabilirsiniz?

E-Devlet Kapısı üzerinden verilen bu hizmetlerin linkleri şöyle:

En yakın kan bağışı merkezi için tıklayın: ddo.link/kan-bagis

AFAD Deprem Bağış Kampanyası için tıklayın: ddo.link/deprem-bagis

Türk Kızılay Deprem Bağış Kampanyası için: ddo.link/kizilay-bagis

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >