Efsanelere konu olan hayvanları karşınızda görseydiniz ne yapardınız?

Efsanevi canlı ‘unicorn’.
Efsanevi canlı ‘unicorn’.

Yaşadıklarına inanmakta güçlük çekeceğiniz birbirinden ilginç 7 efsanevi canlı…

Karşınızda, yalnızca mitolojik hikayelerde yer alan 7 efsanevi canlı…

Unicorn / Tekboynuz
Unicorn tek boynuzlu mitolojik bir at türüdür. Unicorn efsanesinin Yunan mitolojisinden de eski olduğuna inanılır.
Unicorn / Tekboynuz Unicorn tek boynuzlu mitolojik bir at türüdür. Unicorn efsanesinin Yunan mitolojisinden de eski olduğuna inanılır.
Bonnacons 
Bonnacons isimli efsanevi hayvanın Makedonya'da yaşadığına inanılır. Söz konusu hayvan bir boğa ile yeleli bir ata benzetilir. Bonnacons bir tehlike anında dışkılar ve düşmanlarını etrafından uzaklaştırır.
Bonnacons Bonnacons isimli efsanevi hayvanın Makedonya'da yaşadığına inanılır. Söz konusu hayvan bir boğa ile yeleli bir ata benzetilir. Bonnacons bir tehlike anında dışkılar ve düşmanlarını etrafından uzaklaştırır.
Vegetable Lamb
Sebze kuzusunun hem bir bitki hem de bir hayvan olduğuna inanılır. Orta Asya'da yaşadığı düşünülen hayvanın bir bitkinin meyvesi olarak yeryüzüne çıktığı düşünülür.
Vegetable Lamb Sebze kuzusunun hem bir bitki hem de bir hayvan olduğuna inanılır. Orta Asya'da yaşadığı düşünülen hayvanın bir bitkinin meyvesi olarak yeryüzüne çıktığı düşünülür.
Aspidochelone
Aspidochelone adı verilen devasa kaplumbağanın sırtında bir ada taşıdığı düşünülür. Antik kökenli birçok makalede bu ilginç deniz canlısından söz edilir.
Aspidochelone Aspidochelone adı verilen devasa kaplumbağanın sırtında bir ada taşıdığı düşünülür. Antik kökenli birçok makalede bu ilginç deniz canlısından söz edilir.
Jackalope
Kuzey Amerika'da yaşadığı düşünülen 'jackalope' isimli hayvan aslında bir tavşandır. Ancak bu tavşanı diğerlerinden ayıran en belirgin özellik antilop boynuzlarına sahip olmasıdır.
Jackalope Kuzey Amerika'da yaşadığı düşünülen 'jackalope' isimli hayvan aslında bir tavşandır. Ancak bu tavşanı diğerlerinden ayıran en belirgin özellik antilop boynuzlarına sahip olmasıdır.
De Loys 'Ape
İsviçreli kaşif François De Loys, "De Loys 'Ape" ismini verdiği canlının mitolojik bir hayvan olduğunu belirtmiştir. Kaşifin bu ilginç türle ilgili tek kanıtı da söz konusu bu fotoğraftır.
De Loys 'Ape İsviçreli kaşif François De Loys, "De Loys 'Ape" ismini verdiği canlının mitolojik bir hayvan olduğunu belirtmiştir. Kaşifin bu ilginç türle ilgili tek kanıtı da söz konusu bu fotoğraftır.
Ejderha
Ejderhalara birçok kültürde rastlanır. Dünyanın en çok bilinen mitolojik canlısı olan ejderhalar kısaca ağızlarından alev çıkarabilen devasa yaratıklardır. (Kaynak: ntd.tv)
Ejderha Ejderhalara birçok kültürde rastlanır. Dünyanın en çok bilinen mitolojik canlısı olan ejderhalar kısaca ağızlarından alev çıkarabilen devasa yaratıklardır. (Kaynak: ntd.tv)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >