Eğitime 'kar' engeli

6 ilde okullar tatil edildi.
6 ilde okullar tatil edildi.

Yurdu etkisi altına alan soğuk havalar beraberinde kar yağışını getirdi. 6 ilde okullar tatil edildi. İşte okulların tatil edildiği iller.

Yurt genelinde etkisini gösteren kar yağışı şu ana kadar 6 ilde okullar tatil edilmesine sebep oldu. 7 Aralık'ta tatil olan okullar.

Hafta başından itibaren etkisini gösteren kar yağışı, yurdun bazı bölgelerinde etkili olmaya başladı. Kar yağışının başladığı illerde öğrenciler ve veliler okulların tatil olup olmadığını araştırmaya başladı.

6 ilde okullar tatil edildi.
6 ilde okullar tatil edildi.

Kars'ta okullar tatil edildi

Kars'ta etkili olan kar yağışı sebebiyle bugün ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan kar yağışının dün gece saatlerinden itibaren il genelinde etkili olmaya başladığını söyledi.

Nevşehir'de okullar tatil edildi

Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İlimiz genelinde taşımalı eğitim yapan öğrenciler için 7 Aralık 2017 tarihinde eğitime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

6 ilde okullar tatil edildi.
6 ilde okullar tatil edildi.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde okullar tatil edildi

Ağr'nın Diyadin ilçesinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kaymakamlık ilçe merkezi ile köylerdeki taşımalı sistemdeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verdi. Eğitim-öğretim 8 Aralık Cuma günü başlayacak.

Van-Bahçesaray'da okullar tatil

Van'ın Bahçesaray ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Belli aralıklarla devam eden kar yağından dolayı Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapandı. Belli aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu şehir merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye ulaşırken, okulların ise bir gün (perşembe) tatil edildiği belirtildi.

6 ilde okullar tatil edildi.
6 ilde okullar tatil edildi.

Bingöl'de eğitime kar engeli

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde taşımalı sistemdeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yolların kapanması nedeniyle köylerden ilçe merkezine gerçekleştirilen taşımalı sistemdeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Bitlis'te eğitime kar engeli

Bitlis'te yoğun kar yağışından dolayı taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis merkezde taşımalı eğitim kapsamındaki okulların, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >