Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. 27 Ağustos ehliyet sınavı sonuçları

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. 27 Ağustos 2016 tarihinde yapılan ehliyet sınavı sonuçları açıklandı. Ehliyet sınavı sonuçlarını ile ilgili tüm detaylar burada.

27 Ağustos'ta yapılan ehliyet sınavının sonuçlarını açıklandı. MTSAS-3 ve MTSAS-4 ehliyet sınavına giren adaylar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sitesi üzerinden TV kimlik numarası ile sonuçlarını öğrenebilecekler.

27 Ağustos 2016 Ehliyet sınavı sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız….


SINAV SONUÇLARI POSTA İLE GÖNDERİLECEK Mİ?

Yeni düzenlemeye göre, devlet kurumlarının yaptığı hiçbir sınav sonucu, posta ile evlere gönderilmeyecek. Sonuçlar, kurumlarının kendi internet sitelerinde görülecek.

EHLİYET SINIFLARI NELERDİR? SINAVDA HANGİ KONULARDAN SORU SORULMAKTADIR

M, A1, A2, A, B1, B, D1, D, C1, C ve F sınıfları sınavda İlkyardım, trafik, çevre, araç tekniği, trafik adabı konularındaki sorulardan sorumludur.

STAJYER EHLİYET NEDİR? STAJYER EHLİYET NASIL İŞLER?

Ehliyet sonuçlarında kazanan adaylar, 2 yıl olmak üzere stajyer ehliyet belgesine sahiptir. Bu süre zarfında; 5 kez kırmızı ışık ihlali olursa, 5 kez hız limiti aşılırsa, 2 yıl süre zarfında toplam ceza 75 puan olursa, ölümcül veya yaralanma kazasına suçlu görünürse, stajyer ehliyet belgesi geri alınacak ve normal ehliyet belgesi verilmeyecek. 2 yıl sonra trafik kurallarına uyan ve yapılmaması gerekenlere dikkat eden stajyer ehliyet belgesine sahip olan sürücü, 1 yıl içerisinde normal ehliyet belgesini alabilir.

Ehliyet sınav sonuçları
EHLİYET SINAVLARI ERTELENMİŞTİ!

MEB sınav yönergeleri kapsamında 23 Temmuz 2016 tarihinde yapılması planlanan ehliyet sınavı ile 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılması planlanan Açık Öğretim Lisesi ve Meslekî Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavı FETÖ/PDY terör örgütü darbe kalkışması nedeniyle ertelenmişti.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >