Einstein hakkında muhtemelen daha önce duymadığınız 10 inanılmaz gerçek

Albert Einstein hakkında bilinmeyenler.
Albert Einstein hakkında bilinmeyenler.

Alman fizikçi Albert Einstein hakkındaki bu gerçekleri öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız.

14 Mart 1879’da dünyaya gelen, dünyanın en önemli teorik fizikçisi Albert Einstein’ın hayatı hakkında birçok bilinmeyenler mevcut. Karşınızda Albert Einstein hakkında belki de ilk kez duyacağınız gerçekler;

16 yaşında Alman vatandaşlığını bıraktı

                                    Albert Einstein küçük yaşlarından itibaren 'milliyetçilik' fikrinden uzaktı. Ona göre herkes 'dünya' vatandaşıydı. 16 yaşında Alman vatandaşlığından ayrılan Einstein 1901'de İsveç vatandaşlığına geçti.
16 yaşında Alman vatandaşlığını bıraktı Albert Einstein küçük yaşlarından itibaren 'milliyetçilik' fikrinden uzaktı. Ona göre herkes 'dünya' vatandaşıydı. 16 yaşında Alman vatandaşlığından ayrılan Einstein 1901'de İsveç vatandaşlığına geçti.
Fizik dersindeki tek kız öğrenciyle evlendi

                                    Mileva Maric, Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü'nde Albert Einstein'ın sınıfındaki tek kız öğrenciydi. Einstein kendisi gibi bilime gönül veren bu kadınla evlendi. Ancak Maric çocukları olduktan sonra ideallerinden vazgeçmeye başladı.
Fizik dersindeki tek kız öğrenciyle evlendi Mileva Maric, Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü'nde Albert Einstein'ın sınıfındaki tek kız öğrenciydi. Einstein kendisi gibi bilime gönül veren bu kadınla evlendi. Ancak Maric çocukları olduktan sonra ideallerinden vazgeçmeye başladı.
FBI, Einstein hakkında dosya hazırladı

                                    Albert Einstein'ın 1933 yılında ABD'ye yaptığı ziyaret sırasında FBI, ünlü fizikçi hakkında dosya hazırlamaya başladı. FBI, Einstein hakkında 1.427 sayfalık dosya hazırladı.
FBI, Einstein hakkında dosya hazırladı Albert Einstein'ın 1933 yılında ABD'ye yaptığı ziyaret sırasında FBI, ünlü fizikçi hakkında dosya hazırlamaya başladı. FBI, Einstein hakkında 1.427 sayfalık dosya hazırladı.
Gayrımeşru bir bebeği vardı

                                    Einstein ve Mileva resmi olarak evlenmeden önce çiftin 1902 yılında bir kızları oldu. Einstein'ın küçük yaşta ölen kızı Lieserl'i hiç görmediği biliniyor. Ancak başka kaynaklarda Lieserl'in ölmediği evlatlık verildiği ileri sürülüyor.
Gayrımeşru bir bebeği vardı Einstein ve Mileva resmi olarak evlenmeden önce çiftin 1902 yılında bir kızları oldu. Einstein'ın küçük yaşta ölen kızı Lieserl'i hiç görmediği biliniyor. Ancak başka kaynaklarda Lieserl'in ölmediği evlatlık verildiği ileri sürülüyor.
Nobel Ödülü'nün geliri boşanma bedeli oldu

                                    Çift, 1914 yılında ayrıldı. Ancak Einstein ve Mileva resmi olarak 1919 yılında boşandı. Einstein, 1921 yılında aldığı Nobel Ödülü’nden elde ettiği 32.250 doları ilk eşine verdi.
Nobel Ödülü'nün geliri boşanma bedeli oldu Çift, 1914 yılında ayrıldı. Ancak Einstein ve Mileva resmi olarak 1919 yılında boşandı. Einstein, 1921 yılında aldığı Nobel Ödülü’nden elde ettiği 32.250 doları ilk eşine verdi.
Teyzesinin kızıyla evlendi

                                    Einstein, Mileva ile evliliğini teyzesinin kızı nedeniyle bitirdi. Ünlü fizikçi ve teyzesinin kızı Elsa Loewenthal yıllarca birlikte yaşadıktan sonra 1919 yılında evlendi.
Teyzesinin kızıyla evlendi Einstein, Mileva ile evliliğini teyzesinin kızı nedeniyle bitirdi. Ünlü fizikçi ve teyzesinin kızı Elsa Loewenthal yıllarca birlikte yaşadıktan sonra 1919 yılında evlendi.
Sivil haklar savunucusuydu

                                    Einstein, medeni haklar hareketinden önce sivil haklar savunucusuydu.
Sivil haklar savunucusuydu Einstein, medeni haklar hareketinden önce sivil haklar savunucusuydu.
Oğlu şizofreni hastasıydı

                                    Einstein'ın 1909'da dünyaya gelen oğlu Eduard şizofreni hastasıydı. Einstein, 1933 yılında ABD'ye göç ettikten sonra oğlunu bir daha görmedi. Eduard, 1964 yılında 55 yaşındayken bir psikiyatri kliniğinde vefat etti.
Oğlu şizofreni hastasıydı Einstein'ın 1909'da dünyaya gelen oğlu Eduard şizofreni hastasıydı. Einstein, 1933 yılında ABD'ye göç ettikten sonra oğlunu bir daha görmedi. Eduard, 1964 yılında 55 yaşındayken bir psikiyatri kliniğinde vefat etti.
En yakın arkadaşı Fritz Haber'di

                                    Einstein en yakın arkadaşı ünlü kimyager Fritz Haber'di.
En yakın arkadaşı Fritz Haber'di Einstein en yakın arkadaşı ünlü kimyager Fritz Haber'di.
Rus ajanı mıydı? 

                                    Einstein'ın Rus ajanı olduğu iddia edilmiş. Ancak bu konuda tarihçiler net bir bilgiye ulaşamamıştır.(Kaynak: nationalgeographic.com)
Rus ajanı mıydı? Einstein'ın Rus ajanı olduğu iddia edilmiş. Ancak bu konuda tarihçiler net bir bilgiye ulaşamamıştır.(Kaynak: nationalgeographic.com)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >