Einstein'ın dilini çıkararak çekildiği meşhur fotoğrafın hikayesini biliyor musunuz?

Einstein'ın dilini çıkararak çekildiği meşhur fotoğrafın hikayesi
Einstein'ın dilini çıkararak çekildiği meşhur fotoğrafın hikayesi

Einstein'ın kim olduğu veya yaptığı çalışmalar bilinmese bile dilini çıkararak çekildiği meşhur fotoğraf mutlaka biliniyordur. Peki bu fotoğrafın arkasındaki gerçek ne? İşte o fotoğrafın enteresan hikayesi...

Einstein'ın bu fotoğrafını görmeyen yoktur. Ünlü bilim adamının dilini neredeyse çenesine kadar çıkardığı bu pozla ilgili günümüze kadar birçok hikaye dolaştı durdu. Peki bu pozun arkasındaki gerçek sebep ne? 'Önemli Haber Fotoğrafları ve Ardındaki Hikayeler' adlı kitabın yazarı John Saber, fotoğrafın hikayesine kitabında yer vererek soru işaretlerini ortadan kaldırdı.

Einstein, 72. doğum günü şerefine verilmiş bir davette, bilim insanlarından ve bazı özel arkadaşlarından oluşan bir toplulukla 14 Mart 1951 tarihinde Princeton Club isimli mekanda buluşur. Davette basından çok sayıda fotoğrafçı da yer alır. Etkinlik Einstein'ı oldukça yormuştur fakat buna rağmen fotoğrafçıların isteklerini kırmayarak poz vermeye devam eder.

Gecenin sonunda ise bir arkadaşı Einstein'i evine bırakmayı teklif eder ve birlikte oradan ayrılmak üzere arabaya binerler. Tam bu sırada haber kameramanı Art Asse, Einstein'a yaklaşarak son bir kez fotoğraf çekmek istediğini söyler. Daha sonrasını Sasse'nin kendi söylemlerine bırakalım: “Einstein, dilini dışarı doğru çıkartarak arkasını döndü. Ben de fotoğrafını çektim.

Einstein aslında o gece fotoğraf çekmekten yorulduğu için trollük olsun diye böyle bir hareket yapmıştır ancak ortaya mükemmel bir fotoğraf çıkmıştır. Bunun üzerine gördüğü bu fotoğrafını çok sevmiş ve basılı halinden 9 adet sipariş edip tebrik kartlarını süslemek için kullanmış.



Kaynak:Webtekno









Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >