Ekrana ‘Ben zenginim’ yazan uygulamanın fiyatı dudak uçuklatıyor: 1330 TL

Google Play Store üzerinden satılan uygulama 'özelliksizliği' ile dikkat çekiyor.
Google Play Store üzerinden satılan uygulama 'özelliksizliği' ile dikkat çekiyor.

Android ekosistemindeki cihazlar için Google Play Store üzerinden yayına alınan bir uygulama, tek fonksiyonu ekrana ‘I am Rich’ yani ‘Ben zenginim’ yazmak olmasına karşın 1330 TL’lik bedelle satılıyor.

Geçtiğimiz yıllarda da farklı formatlarda karşımıza çıkan ‘enteresan uygulama’ seçenekleri hız kesmeden devam ediyor. Bu seferki uygulamamız, DelgadosInc tarafından geliştirilen uygulama, Google Play Store üzerinden 1.330 TL’lik fiyat etiketiyle satılıyor.

Cihazın bildirim panelinde ‘I am very rich’ yani ‘Ben çok zenginim’ yazan uygulamanın başka herhangi bir özelliğinin bulunmaması da ilgi çekici bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz aylarda farklı bir yapımcı tarafından aynı isimle piyasaya sürülen uygulama, bu şekilde yeniden popüler hale gelmiş oldu.

Uygulamanın tek özelliği ekrana 'Ben çok zenginim.' yazmak olarak tasarlanmış.
Uygulamanın tek özelliği ekrana 'Ben çok zenginim.' yazmak olarak tasarlanmış.

120.000 TL'lik kazanç sağlandı!

Uygulamanın 1330 TL’lik fiyatına rağmen 100’ün üzerinde satış istatistiğine ulaşması şaşkınlık seviyesinin artırırken Uygulamanın bir de I Am Rich U.E versiyonu mevcut. Onun da 10'dan fazla kez satın aldığını görüyoruz. Google'ın uygulama kârlarının %10'unu kendine aldığı düşünülürse şu anda bu uygulama yapımcısına 120.000 TL'den fazla para kazandırmış durumda.

Daha önceki dönemlerde bu tarz uygulamaları marketten silme kararları veren Google, uygulamayı kaldırma kararını henüz vermemiş durumda. Uygulamanın başardıkları ve satış tutarı, kaldırılması gerekliliğini neredeyse yüzümüze çarpıyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >