Ekranın cesur yürekli kadın habercisi: Nazlı Çelik

Hem spiker hem muhabir. Başarısıyla aldığı ödüllerin sınırı yok kuşkusuz... Tüm bunların yanında; dobralığı ve vatanına bağlılığıyla da örnek birer gazeteci.

Onun bu kadar sevilmesini sağlayan yayınları,konuşmaları ve hakkında belirli bilgiler ile: Nazlı Çelik
Hakkında kısaca

                                    
                                    
                                    İş adamı Yücel Çelik'in kızı olarak 1977 senesinde İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da, lise eğitimini ise İsviçre'de bir yatılı okulda tamamladı. ABD'nin Boston şehrinde Emerson College'da hem televizyon hem psikoloji alanında eğitim gördü. 1999 yılında Türkiye'ye döndü. NTV Haber'de polis adliye muhabirliği yaptı. 2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığının davetlisi olarak Beyaz Saray ve Pentagon gezilerini içeren bir eğitim gördü. 2005 yılında Erdoğan Aktaş'la beraber Kenan Işık döneminde Star TV'ye geçti. 2006 yılından beri Star Haber'i sunuyor. 2008 yılında Uğur Dündar'ın Star Haber'i sunduğu kısa zamanlarda muhabirlik de yapmıştır. Murat Çelik'in Star TV'den ayrılmasından sonra muhabirliği bırakmış ve Hafta Sonu Haberlerini sunmuştur. 2011 yılında Uğur Dündar Star Haber'i bıraktıktan sonra hafta içi haberciliğine geri dönmüştür. Star Ana Haber'in anchorwoman'ı, haber müdürü ve aynı zamanda muhabiridir.
Hakkında kısaca İş adamı Yücel Çelik'in kızı olarak 1977 senesinde İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da, lise eğitimini ise İsviçre'de bir yatılı okulda tamamladı. ABD'nin Boston şehrinde Emerson College'da hem televizyon hem psikoloji alanında eğitim gördü. 1999 yılında Türkiye'ye döndü. NTV Haber'de polis adliye muhabirliği yaptı. 2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığının davetlisi olarak Beyaz Saray ve Pentagon gezilerini içeren bir eğitim gördü. 2005 yılında Erdoğan Aktaş'la beraber Kenan Işık döneminde Star TV'ye geçti. 2006 yılından beri Star Haber'i sunuyor. 2008 yılında Uğur Dündar'ın Star Haber'i sunduğu kısa zamanlarda muhabirlik de yapmıştır. Murat Çelik'in Star TV'den ayrılmasından sonra muhabirliği bırakmış ve Hafta Sonu Haberlerini sunmuştur. 2011 yılında Uğur Dündar Star Haber'i bıraktıktan sonra hafta içi haberciliğine geri dönmüştür. Star Ana Haber'in anchorwoman'ı, haber müdürü ve aynı zamanda muhabiridir.
Haberciliğinin dışında

                                    
                                    
                                    22 yaşında başladığı habercilik kariyerini 17 yıldır başarıyla sürdüren Çelik, aynı zamanda bir annedir. Ona karşılığı ne olduğu sorulduğunda "aşk" dediği bir kızı bulunuyor. Babası Doğuş Yayın Grubu yönetim kurulu üyesi olan Çelik'in bu yönü verdiği röportajlarda sorulmadığı sürece pek de bilinmez. Kaldı ki; işe adliye muhabirliğinden başlayarak da, bu durumu kariyeri için ön safta tutmadığını ispat ediyor.
Haberciliğinin dışında 22 yaşında başladığı habercilik kariyerini 17 yıldır başarıyla sürdüren Çelik, aynı zamanda bir annedir. Ona karşılığı ne olduğu sorulduğunda "aşk" dediği bir kızı bulunuyor. Babası Doğuş Yayın Grubu yönetim kurulu üyesi olan Çelik'in bu yönü verdiği röportajlarda sorulmadığı sürece pek de bilinmez. Kaldı ki; işe adliye muhabirliğinden başlayarak da, bu durumu kariyeri için ön safta tutmadığını ispat ediyor.
Onun için habercilik 

                                    
                                    
                                    "Ama önemli olan zoru başarmak değil mi zaten? Bir ekip çalışması bu. Sadece kameranın karşısına geçip haber okumak işin en basit kısmı. Ama muhabirlikten gelen bir habercinin bununla yetinmesi zor tabi. Bu yüzden de haber mutfağının hem içindeyim, hem de onun sunumunu yapıyorum. Doğrusu, bunun avantajını da kullanıyorum."
Onun için habercilik "Ama önemli olan zoru başarmak değil mi zaten? Bir ekip çalışması bu. Sadece kameranın karşısına geçip haber okumak işin en basit kısmı. Ama muhabirlikten gelen bir habercinin bununla yetinmesi zor tabi. Bu yüzden de haber mutfağının hem içindeyim, hem de onun sunumunu yapıyorum. Doğrusu, bunun avantajını da kullanıyorum."
Niçin bu kadar seviliyor?

                                    
                                    
                                    Kuşkusuz onu bu kadar sevdiren ve "onurlu Türk kadını" vb. tanımlamalar ile karşılaştıran; yapmış olduğu yayınlardır. Hatta öyle ki yaptığı yayınlara karşı gelen iddialara da yine hiç çekinmeden ekran karşısından yanıt vermişti.
Niçin bu kadar seviliyor? Kuşkusuz onu bu kadar sevdiren ve "onurlu Türk kadını" vb. tanımlamalar ile karşılaştıran; yapmış olduğu yayınlardır. Hatta öyle ki yaptığı yayınlara karşı gelen iddialara da yine hiç çekinmeden ekran karşısından yanıt vermişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >