El Salvador Cumhurbaşkanı Bukele mafyayı fotoğraf paylaşarak uyardı

Bukele
Bukele

Dünyada en yüksek cinayet oranına sahip ülkelerin başında gelen El Salvador'da çeteler, ülkeyi resmen savaş alanına çevirdi. Hem çeteler arası savaş hem de suç oranları nedeniyle ülkede neredeyse hemen her gün ölümlü olay bildiriliyor. Devlet Başkanı Nayib Bukele son çareyi hapishaneden fotoğraf paylaşmakta buldu. Mahkumları çıplak şekilde yan yana dizdiren Bukele, "Öldürmeyi bırakın yoksa bedelini onlar öder" diyerek çete üyelerinin teslim olmasını istedi.

Orta Amerika'da yer alan El Salvador son günlerde şiddet dalgasıyla çalkalanıyor. Çete üyeleri neredeyse her gün bir cinayet işliyor.

Ülkede cuma gününden bu yana 87 kişinin öldürüldüğü açıklandı. Polis, ülkenin en büyük iki çetesi olan Mara Salvatrucha veya MS-13'ün cinayetlerden sorumlu olduğunu belirterek beş çete liderini yakaladı. Hükümet, şiddet olaylarıyla mücadele edebilmek için pazar günü olağanüstü hal (OHAL) ilan etti ve polise ülke genelinde kurulan kontrol noktaları ile ekstra durdurma ve arama yetkisi verdi.

Hapisaneden bir görüntü
Hapisaneden bir görüntü

Mahkumları çıplak halde koşturduğu fotoğrafı paylaştı

Ülkesini saran ve her gün artış gösteren şiddet dalgası ile mücadele etmeye çalışan El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, tüm dünyayı şaşkına çeviren bir açıklama yaptı. Bukele, hem tutuklu bulunan hem de hala serbest olan çete üyelerine sert bir ültimatom verdi. Nayib Bukele, paylaştığı bir mesajda gardiyanların cezaevinde tutuklu bulunan hükümlüleri yarı çıplak sürükleyip bahçede koşmaya zorladığı bir fotoğrafı kullanarak, "Öldürmeyi bırakın yoksa bedelini onlar öder" dedi.

"Artık güneşi göremeyecekler"

Hapsedilen çete üyelerinin hücrelerine kalıcı olarak kapatılması gibi katı önlemler alındığını belirten Bukele, "Son günlerde tutuklanan bin kişi dışında elimizde 16 bin tutuklu erkek var. Her şeylerine el koyduk, yemeklerini de karneye bağladık. Artık güneşi göremeyecekler" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >