3 yaşındaki çocuğun boğazından çıkanlar hayrete düşürdü: Tam 19 tane!

Elzaığ
Erzurum’da evde oyun oynarken 19 mıknatısı yutan 3 yaşındaki çocuk, Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Yapılan başarılı operasyonla mıknatıslar yemek borusundan endoskopik yöntemle çıkarıldı. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Elazığ’da 3 yaşındaki bir çocuğun yuttuğu 19 mıknatıs, Fırat Üniversitesi Hastanesinde başarılı bir operasyon ile çıkartıldı.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum’da bir çocuk evde bulunan 19 tane mıknatısı yuttu. Çocuğun rahatsızlanması sonucu durumu öğrenen aile hastaneye başvurdu. Daha sonra çocuk Elazığ’a sevk edildi. Fırat Üniversitesi Çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Doğan, çocuk hastanın yemek borusuna yapışmış 19 mıknatısı endoskopik yöntemle çıkardı.

Mıknatıslar uzun süre yemek borusunda takılı kaldığı için yemek borusu ve mide girişinde zedelenmeler olurken, çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu ve taburcu edildiği öğrenildi.
