Elektrik faturalarına indirim: Uygulama 1 Mart'tan itibaren başlayacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun görüşmesinde detayların belli olacağı açıklandı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun görüşmesinde detayların belli olacağı açıklandı

Son dönemlerde meydana gelen elektrik faturalarındaki artışın ardından yeni tarifelerin ve indirimlerin yapılacağı açıklanmıştı. Bu hafta yapılması planlanan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun görüşmesinde detayların belli olacağı açıklandı.

Son dönem el yakan enerji faturalarının ardından indirim geleceği açıklanan elektrik faturalarında milyonlarca vatandaşın beklediği yeni tarifenin detayları belli olmaya başladı.

Detaylar bu hafta belli olacak

1 Mart tarihinden önce netleşmesi beklenen üç ayaklı bir düzenlemenin üzerinde duruluyor. Detaylar, bu hafta EPDK’nın yapacağı görüşmede netleşmiş olacak.

Hanelerde aylık 210 kw saatlik bir kademe belirlenmişti. 210 kw saatin korunması bekleniyor. Fiyatlanma üzerinden yüzde 18 ile yüzde 10’luk bir indirime gidilmesi bekleniyor. Bu hesaba göre; 290 liralık elektrik faturasının 240 liraya inmesi bekleniyor.

Bakkal ve işletmelerin en alt kademede kalacağı toplamda yüzde 25’lik bir indirim üzerinde duruluyor. Esnaflarla ilgili aylık 450 kw saatlik bir limitin belirlenmesi gerekiyor. 1250 liralık faturanın 940 lira civarına düşmesi yani yaklaşık 300 liralık bir indirim gelmesi bekleniyor.

Sivil toplum kuruluşları dernekler ve cemevlerine bakacak olursak cemevleri ticarethane statüsündeydi. Bunun konuta çevrilmesi ve daha indirimli bir tarifeden faturalandırılması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >