Elektrik kesintilerinde "siber saldırı" detayı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik üretim ve iletişim hatlarını kontrol eden sistemlere çok sayıda siber saldırı girişimi düzenlendiğini belirtti.

Kış şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte özellikle son birkaç haftadır Türkiye genelinde bazı il ve ilçelerde elektrik kesintileri yaşanıyor. Dün konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Enerji Bakanı Berat Albayrak; Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'u besleyen 7 tane 380 kW'lık ana omurga hattının Perşembe günü itibariyle koptuğunu belirtmişti. Albayrak, konuyla ilgili gerekli soruşturmanın başladığını ifade ederek; doğal koşullar haricinde sebep varsa onların da ortaya çıkartılacağını söyledi.
"15 Temmuz'dan bu yana siber saldırı girişimleri devam ediyor"
Son olarak Enerji Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, yaptığı açıklamada 15 Temmuz'dan bu yana siber saldırı altında uğradıklarını belirtti. Hatta son dönemlerde bu siber saldırıların daha da arttığı belirtildi.
"15 Temmuz'dan bu yana siber saldırı girişimleri devam ediyor" Son olarak Enerji Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, yaptığı açıklamada 15 Temmuz'dan bu yana siber saldırı altında uğradıklarını belirtti. Hatta son dönemlerde bu siber saldırıların daha da arttığı belirtildi.
"Türkiye'nin elektrik şebekelerine sabotaj hazırlığı yapılıyor"
Başta BTK olmak üzere Telekom ve Enerji Bakanlığı'nın Bilgi İşlem Başkanlığı'na çeşitli siber saldırılar düzenlendiğinin altı çizildi. İnternet siteleri ele geçirerek sızmaya çalışan saldırganlar, elektrik üretim ve iletim hatlarını kontrol eden sistemlere çok sayıda sızma girişiminde bulunmuş. Bu da elbette Türkiye'nin elektrik şebekelerine sabotaj hazırlandığını gösteriyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >